Annonce
Vejen

Vejen har fået afslag fra ministerium: - En ubegribelig beslutning

Ulrik Kragh, der er direktør for UdviklingVejen, mener, at det er ubegribeligt, at der er givet afslag til, at Vejen Kommune kan få tildelt en HTX-uddannelse. Arkivfoto: Søren Gylling
Vejen Business College, Vejen Gymnasium og HF, UdviklingVejen og Vejen Kommune havde ansøgt om at få en Højere Teknisk Eksamen - HTX - til Vejen Kommune. Men Børne- og Undervisningsministeriet har givet afslag på ansøgningen.
Annonce

Vejen: - Det er en virkelig meget uforståelig og ærgerlig beslutning, som ministeren har taget. Det er stærkt beklageligt, at ministeren overhører det stærke behov, der er i erhvervslivet, for at vi har et større antal unge, der tager den her kombinerede tekniske og erhvervsrettede uddannelse.

Sådan lyder det fra direktør for UdviklingVejen, Ulrik Kragh, efter at Børne- og Undervisningsministeriet har givet afslag på, at der kan oprettes en HTX-uddannelse i Vejen Kommune.

Ulrik Kragh mener, at det er helt essentielt for det lokale erhvervsliv, at de unge i Vejen Kommune får muligheden for at vælge en HTX i Vejen, i stedet for at de er tvunget til at søge ud af kommunen til for eksempel Rybners i Esbjerg eller Hansenberg i Kolding for at få en Højere Teknisk Eksamen.

Annonce

Det er virkelig vigtigt

- Det her er virkelig vigtigt for, at vi sikrer kvalificeret arbejdskraft fremadrettet. Og det er virkelig vigtigt for de unge mennesker, der bor i Vejen Kommune, at de får en rigtig god oplevelse under deres ungdomsuddannelse i Vejen Kommune, som gør det nemmere på den lange bane at tiltrække arbejdskraft, siger Ulrik Kragh.

Han påpeger, at ansøgningen, som Vejen Business College og Vejen Gymnasium og HF har sendt til ministeriet i samarbejde med både UdviklingVejen og Vejen Kommune, indeholdt et helt nyt koncept for HTX-uddannelsen, nemlig en mere virksomhedsnær.


Det er en virkelig meget uforståelig og ærgerlig beslutning, som ministeren har taget. Det er stærkt beklageligt, at ministeren overhører det stærke behov, der er i erhvervslivet, for at vi har et større antal unge, der tager den her kombinerede tekniske og erhvervsrettede uddannelse.

Ulrik Kragh, direktør, UdviklingVejen


- Den måde, vi ville lave den her HTX-uddannelse på, er jo ikke bare en kopi af det, de har i Esbjerg og Kolding, men der er netop tænkt nogle innovative tanker i forhold til en virkelig virksomhedsnær profil, hvor man får skabt relationer mellem virksomhederne og HTX-uddannelsen, siger Ulrik Kragh.

Annonce

Opfordring til lokale MF'ere

For Ulrik Kragh er det hjerteblod at være med til at sikre, at kommunens virksomheder får optimale muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Det er virkelig noget af det, der er brug for i fremtidens erhvervsliv, og det at have et tilbud i Vejen Kommune ville kunne øge antallet af unge mennesker, der gennemfører en uddannelse og dermed styrke muligheden for kvalificeret arbejdskraft til de virksomheder, vi har, siger direktøren, der fortsætter:

- Så det er stærkt beklageligt, at ministeren sidder i København og tager den beslutning og ikke ser på de lokale forhold, der er. Sådan opleves det i hvert fald fra erhvervslivets side og fra UdviklingVejens side. Jeg håber også, at de lokale folketingsmedlemmer, og herunder da især fra det regeringsdannende parti, vil tage fat i ministeren og sørge for at få synliggjort, at det her, det er vigtigt, siger Ulrik Kragh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce