Annonce
Vejen

Vejen Idrætscenter aner lys for enden af tunnelen

Jakob Sander mærker et helt andet liv omkring centret end for bare en måned siden. Arkivfoto: André Thorup
En svær tid skal ikke skygge for, at idrætscentrets medlemmer har vist sig særdeles motiverede for at komme i gang. Direktøren afventer stadig meldinger for de indendørs aktiviteter.

Vejen: Over 1000 aflyste arrangementer og en forventning om cirka 15.000 færre overnatninger på sportshotellet end normalt, når året er omme.

Vejen Idrætscenter er med andre ord særdeles hårdt ramt af landets tilstand, og for direktør Jakob Sander gælder det derfor ikke mindst om så vidt muligt at undgå afskedigelser som følge af de mange manglende indtægter.

Alt er dog langt fra kun gråt i gråt. Siden slutningen af april har en række af centrets frivillige instruktører og sundhedsmotivatorer således stået for at lave minihold udendørs, som er alt muligt forskellig træning fra yoga til crossfit.

Annonce

Man må sige, at der er tale om en kæmpe stor interesse, og det meste af tiden har der været fremragende vejr til det. På det seneste har det godt nok været mere ustadigt, men så har nogle af holdene valgt at flytte under halvtaget på vores stadion.

Jakob Sander, direktør i Vejen Idrætscenter

Kæmpe interesse

I starten blev der hurtigt lavet omkring 50 hold, men i denne uge er det vokset til 109 hold med plads til ni deltagere på hver, og det vækker stor glæde hos centerdirektøren.

- Vi må sige, at der er tale om en kæmpe stor interesse, og det meste af tiden har der været fremragende vejr til det. På det seneste har det godt nok været mere ustadigt, men så har nogle af holdene valgt at flytte under halvtaget på vores stadion, siger han med henvisning til "Lindab-tribunen" på det nærliggende "Henning Have Stadion".

Ifølge Jakob Sander har omkring 450 af centrets medlemmer indtil videre prøvet et eller flere af holdtræningerne, og han har ikke hørt om lignende initiativer i samme størrelsesorden andre steder i landet.

Livet omkring centret er også kun blevet endnu mere markant, efter at alt det 'normale', udendørs foreningsidræt er startet op, hvoraf fodbolden fylder mest, men også atletikken er begyndt.

- Det foregår under de regler, der nu engang er med blandt andet gruppeinddelinger, men vi kan se, at der har været et kæmpe behov, nu hvor folk igen kan mødes til fælles aktiviteter, siger han.

Spændt på omfanget

Næste skridt gælder de indendørs aktiviteter som svømning og fitnesscenter, hvor det meste af centrets faste personale under normale omstændigheder har deres daglige gang.

Her mangler der stadig 'grønt lys' til at må åbne, og netop disse dele af centret kan have relativt lange udsigter, hvis ikke politikerne vælger at fremrykke dem.

- Vi tror på, at noget af den indendørs idræt må starte op fra 8. juni, men vi er samtidig spændte på omfanget, for det er blevet sagt, at svømning og fitness først er tiltænkt fase 4, og det er helt afgørende at få i gang, siger han og tilføjer:

- Før det rigtig giver mening med indendørsaktiviteterne generelt, skulle vi også helst have lov til at kunne samles nogle flere ad gangen.

Motionsformen "jump", som her foregår på Henning Have Stadion, er en af de mange populære minihold tilknyttet idrætscentret. Foto: Vejen Idrætscenter
Motivationen blandt holddeltagerne har været stor, og heldigvis har aktiviteterne i langt overvejende grad foregået i tørvejr. Foto: Vejen Idrætscenter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce