Annonce
Vejen

Vejen Kommune barsler med ny alkoholstrategi

Der er flere ændringsforslag i den revurderede alkoholstrategi, som politikerne snart skal tage stilling til. Arkivfoto: Martin Ravn
Til februar skal politikerne i Vejen tage stilling til en revurderet alkoholstrategi for kommunen, som i udkastet byder på flere opprioriteringer.
Annonce

Vejen Kommune: I denne måned er en række af landets kommuner med i Sundhedsstyrelsens kampagne "Hvid januar", som går ud på, at flest mulige borgere holder sig helt fra alkohol efter en for garanteret mange promilleramt julemåned. Kampagnen gælder også for Vejen Kommune, fortæller ny afdelingschef for sundhed og sammenhæng Ulrik Skyum Christensen, som kommer fra en tilsvarende stilling i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Vi er med, men kun delvis, da vi ikke har kastet specielt mange ressourcer ind i det, siger han.

Det hænger ifølge afdelingschefen sammen med, at ansatte i kommunen er ved at færdiggøre et forslag til en ny alkoholstrategi, som efter planen vedtages politisk på februarmødet i udvalget for sundhed, kultur og fritid.

- Vi havde en strategi på området i forvejen, men det er normalt at revurdere løbende, så den er fagligt opdateret og afspejler retningslinjer fra myndighederne, herunder Sundhedsstyrelsen, siger Ulrik Skyum Christensen.

Selvfølgelig skal vi også fremover være med i nationale kampagner, men når vi kigger på ressourceforbrug, så vil det vægte mindre end det lange, seje træk omkring forebyggelse og behandling.

Ulrik Skyum Christensen, afdelingschef for sundhed og sammenhæng i Vejen Kommune

Annonce

Langsigtet fokus

Ifølge afdelingschefen står der intet om kampagner i den gamle strategi. Det bliver der sat ord på som en del af den nye, men med det forbehold, at de ikke bliver indarbejdet på bekostning af det daglige arbejde, som har førsteprioritet.

- Selvfølgelig skal vi også fremover være med i nationale kampagner, men når vi kigger på ressourceforbrug, så vil det vægte mindre end det lange, seje træk omkring forebyggelse og behandling, siger han og nævner de områder, som i forslaget til strategiændringer får særlig stor prioritet.

- Vi ønsker at arbejde mere på tværs af vores områder og have endnu bedre sammenhæng mellem os og samarbejdspartnere i regionen såsom behandlingscentret for misbrug i Esbjerg.

De mere konkrete målsætninger vil Ulrik Skyum Christensen dog gerne holde internt i afdelingen, indtil strategien har været på politikernes bord. For udkastet kan som bekendt nå at blive ændret af dem, som i sidste ende skal vedtage det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce