Annonce
Vejen

Vejen Kommune barsler med ny alkoholstrategi

Der er flere ændringsforslag i den revurderede alkoholstrategi, som politikerne snart skal tage stilling til. Arkivfoto: Martin Ravn
Til februar skal politikerne i Vejen tage stilling til en revurderet alkoholstrategi for kommunen, som i udkastet byder på flere opprioriteringer.

Vejen Kommune: I denne måned er en række af landets kommuner med i Sundhedsstyrelsens kampagne "Hvid januar", som går ud på, at flest mulige borgere holder sig helt fra alkohol efter en for garanteret mange promilleramt julemåned. Kampagnen gælder også for Vejen Kommune, fortæller ny afdelingschef for sundhed og sammenhæng Ulrik Skyum Christensen, som kommer fra en tilsvarende stilling i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Vi er med, men kun delvis, da vi ikke har kastet specielt mange ressourcer ind i det, siger han.

Det hænger ifølge afdelingschefen sammen med, at ansatte i kommunen er ved at færdiggøre et forslag til en ny alkoholstrategi, som efter planen vedtages politisk på februarmødet i udvalget for sundhed, kultur og fritid.

- Vi havde en strategi på området i forvejen, men det er normalt at revurdere løbende, så den er fagligt opdateret og afspejler retningslinjer fra myndighederne, herunder Sundhedsstyrelsen, siger Ulrik Skyum Christensen.

Annonce

Selvfølgelig skal vi også fremover være med i nationale kampagner, men når vi kigger på ressourceforbrug, så vil det vægte mindre end det lange, seje træk omkring forebyggelse og behandling.

Ulrik Skyum Christensen, afdelingschef for sundhed og sammenhæng i Vejen Kommune

Langsigtet fokus

Ifølge afdelingschefen står der intet om kampagner i den gamle strategi. Det bliver der sat ord på som en del af den nye, men med det forbehold, at de ikke bliver indarbejdet på bekostning af det daglige arbejde, som har førsteprioritet.

- Selvfølgelig skal vi også fremover være med i nationale kampagner, men når vi kigger på ressourceforbrug, så vil det vægte mindre end det lange, seje træk omkring forebyggelse og behandling, siger han og nævner de områder, som i forslaget til strategiændringer får særlig stor prioritet.

- Vi ønsker at arbejde mere på tværs af vores områder og have endnu bedre sammenhæng mellem os og samarbejdspartnere i regionen såsom behandlingscentret for misbrug i Esbjerg.

De mere konkrete målsætninger vil Ulrik Skyum Christensen dog gerne holde internt i afdelingen, indtil strategien har været på politikernes bord. For udkastet kan som bekendt nå at blive ændret af dem, som i sidste ende skal vedtage det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce