Annonce
Læserbrev

Vejen Kommune er blandt de mest erhvervsvenlige i hele Danmark

Læserbrev: Vejen Kommune er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i hele Danmark, hvilket vi i Venstres gruppe i Vejen Byråd er meget stolte af. Det forpligter os samtidig til, at vi gør vores forarbejde grundigt og velovervejet, hvis vi skal forblive i den liga.

Vejen Byråd har netop i maj 2019, godkendt en ny “planstrategi 2019” med opbakning fra alle partier. I planstrategien står der ordret “midtbyerne Vejen, Holsted, Brørup og Rødding skal koncentreres, så synergien mellem butikkerne fastholdes”. Derfor kan det godt undre, når Det Konservative Folkeparti mener det er “helt uforståeligt”, at Vin for Dig ikke umiddelbart kan få dispensation til, at videreføre en detailbutik i et område, der i forvejen er udlagt som erhvervsområde.

Venstre i Vejen Byråd ønsker om nogen, det bedste for alle typer af erhverv i kommunen, inklusive Vin for Dig. Men vi kan ikke gradbøje reglerne i planloven og begå ulovligheder, som Det Konservative Folkeparti lægger op til.

Derfor har Venstre i Vejen Byråd anmodet om, at punktet kommer på dagsordenen i Teknik og Miljø endnu engang, så vi kan få sagen belyst endnu grundigere, og der kan findes en løsning der er både erhvervsvenlig og lovlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce