Annonce
Vejen

Vejen Kommune i charmeoffensiv: Mangel på dagplejere får kommunen til at holde åbent hus

Der har været mangel på dagplejere flere steder i Vejen Kommune gennem en længere periode, og det er fortsat en udfordring, som kommunen arbejder på at få løst. Arkivfoto: Mette Mørk
Der mangler i øjeblikket dagplejere flere steder i Vejen Kommune. Henover sommeren har kommunen besluttet sig for at holde åbent hus hos tre dagplejere i håb om, at man i fremtiden kan rekruttere endnu flere til faget.

"At være dagplejer er SÅ livsbekræftende."

Sådan begynder det opslag, som Vejen Kommune har lagt op på Facebook i et forsøg på at larme for faget som dagplejer. Initiativet er blevet taget, fordi der flere steder i Vejen Kommune stadigvæk mangler dagplejere. I foråret skrev JydskeVestkysten om selvsamme problematik, som man henover sommeren fortsat prøver på at løse.

- Det er meget forskelligt, hvor mange dagplejere, der mangler, for det er områdebestemt. Vi har manglet og mangler fortsat mange dagplejere i eksempelvis Vejen, Andst, Læborg og Askov. Samtidig er der andre områder, hvor der er ledige pladser. Så hvis man tager det store billede og fordeler alle børnene rundt i Vejen Kommune, så er det ikke fordi, at der mangler så mange dagplejepladser i alt, men det er selvfølgelig ikke særligt tilfredsstillende for forældrene. Så vi forsøger at gøre alt, hvad vi kan for at løse udfordringen, siger Lillian Mølgaard, der er personale- og pædagogfaglig leder hos Dagplejen i Vejen Kommune.

Annonce

Ingen specifik uddannelse nødvendig

Henover sommeren vil tre dagplejere derfor holde åbent hus rundt omkring i kommunen. Her vil alle, som har lyst og interesse for faget, have mulighed for at komme forbi og høre, hvordan livet som dagplejer er.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det at være dagplejer er et spændende job med mange muligheder, og at det ikke er en 48 timers arbejdsuge, hvor man kun arbejder alene. Der er mange fordele i det, og det er dagplejerne allerbedst til selv at fortælle om, både i forhold til hvad der er godt ved jobbet, men også hvor de er udfordret. At være dagplejer handler jo ikke bare om at passe børn, men også om at skabe de bedste betingelser for børnenes trivsel. Dagplejerne arbejder derfor meget med pædagogik og udvikling, fortæller Lillian Mølgaard.


Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det at være dagplejer er et spændende job med mange muligheder, og at det ikke er en 48 timers arbejdsuge, hvor man kun arbejder alene. Der er mange fordele i det, og det er dagplejerne allerbedst til selv at fortælle om, både i forhold til hvad der er godt ved jobbet, men også hvor de er udfordret.

Lillian Mølgaard


Såfremt man går med en lille drøm i maven om at blive dagplejer i fremtiden, så skal man ikke lade sig afskrække, hvis man ikke har en uddannelse indenfor faget. Det handler i første omgang om, at man har en interesse for at forme og udvikle de mindste børn.

- Først og fremmest skal man naturligvis have interesse for børn. Derudover er det en fordel, hvis man har kendskab til børn, eksempelvis hvis man har arbejdet med børn eller selv har børn. Det er langt vigtigere, at man har det rigtige børnesyn, end at man har en bestemt uddannelse eller nogle bestemte erfaringer. Vi kan give de redskaber, der skal til for at løfte opgaven, men vi kan ikke ændre et grundlæggende menneskesyn.

Åbent hus hos dagplejere

Henover sommeren holder Vejen Kommune åbent hus hos tre dagplejere, som man kan besøge, hvis man er interesseret i faget. Det drejer sig om nedenstående datoer:

• Onsdag d. 21. juli kl. 17-18 hos dagplejer Lissi i Andst på adressen Ryttervej 36.

• Tirsdag d. 3. august kl. 17-18 hos dagplejer Anna-Marie i Vejen på adressen Grønhøjgade 9.

• Tirsdag d. 3. august kl. 17-18 hos dagplejer Pernille i Askov på adressen Baslund 25.

I Varde Kommune er de også gået i charmeoffensiv - her blot efter at fastholde østeuropæiske arbejdere. Det taler de om torsdag i Radio4 Morgen, hvor Asger Linde (V), viceborgmester i Varde Kommune, fortæller om nødvendigheden for at fastholde virksomheder i byen og undgå skolenedlukninger. Lyt med her. Annonce
Erhverv For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Sydjylland For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, han kun havde seks måneder tilbage at leve i: De har kun en time om ugen med døende søn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce