Annonce
Vejen

Vejen Kommune i top ti i stigning på kvadratmeterpriser

Ifølge Lars Slangerup, ejendomsmægler og medindehaver af EDC i Vejen, nyder Vejen godt af Finanstilsynets skærpede låneregler, der får folk til at søge ud af de større byer. PR-foto
Tal fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer og rækkehuse i kommunen er steget med næsten ti procent det seneste år. EDC-mæglerne i Vejen oplever højere priser og mindre liggetid i kommunen generelt.

VEJEN KOMMUNE: 7.779 kroner per kvadratmeter. Det har købere af villaer og rækkehuse i Vejen Kommune i gennemsnit skulle betale det seneste år. Det er en stigning på 9,8 procent i forhold til august sidste år, hvilket bringer kommunen ind på en niendeplads blandt de største prisstigninger rundt omkring i landets kommuner.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsprisindeks.

Ifølge Lars Slangerup, der er ejendomsmægler og medindehaver af EDC i Vejen, er boligmarkedet i kommunen generelt positivt kendetegnet ved stigende salgspriser og faldende liggetider.

- Der er ingen tvivl om, at der er sket en prisstigning på kvadratmeterpriserne for hele kommunen. Det primære tryk ligger selvfølgelig inde i Vejen, men områder som Brørup og Jels følger også godt med, fortæller han.

Generelt oplever ejendomsmæglerne ikke, at priserne falder nogle steder i kommunen. Men priserne i Vejen by oplever en større stigning end udkantsbyerne i kommunen.

Annonce

Top 10: Her stiger salgspriserne mest

Kommune Kvadratmeterpris i gennemsnit Ændring seneste år

Morsø 6.048 kr. 20,8 %

Lemvig 6.086 kr. 18,6 %

Norddjurs 7.689 kr. 12,6 %

Kerteminde 11.396 kr. 11,3 %

Glostrup 26.239 kr. 10,9 %

Viborg 11.103 kr. 10,9 %

Vesthimmerland 6.716 kr. 10,6 %

Fredericia 12.965 kr. 9,9 %

Vejen 7.776 kr. 9,8 %

Vordingborg 7.987 kr. 9,7 %

Kilde: Boligsiden

Nye låneregler har betydning

Finanstilsynets skærpede låneregler indskrænker boligkøberes muligheder for realkreditlån med variabel rente og afdragsfrihed. Reglerne går ud over dem, der skal låne mere end 60 procent af boligens pris og fire gange så meget som husstandens årlige indkomst.

Det får ifølge Lars Slangerup folk til at søge væk fra de større byer.

- Vi ser en opbremsning af boligsalget i København, Aarhus og de større byer i Trekantområdet. Folk søger ud, hvor priserne har været knapt så stigende før i tiden. Det nyder vi godt af i Vejen nu, siger han.

Spørger man Lars Slangerup er det Vejens infrastruktur, erhvervsklima og gode forhold for børnefamilier, der får folk til at tage kommunen i betragtning. Vejen Idrætscenter spiller også en vigtig rolle.

- Motorvejen går lige forbi, og med den er der ikke så langt til Kolding og Esbjerg. Derfor er der mange, der opfatter Vejen som en god pendlerby, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce