Annonce
Vejen

Vejen Kommune: Jo, vi skred ind

Direktør for kommunens familieområde Morten Oldrup oplyser, at kommunen tager dommene i Vejen-sagen til efterretning.

VEJEN: Borgere, vi har talt med på gaden, mener, systemet - bl.a. Vejen Kommune - hurtigt burde havde opdaget, at der var noget helt galt i den familie og så skredet ind?

- Jamen, det gjorde kommunen skam også. Kommunen fik en mistanke om, at der var noget galt og fik børnene fjernet fra hjemmet. Det er et faktum, fastslår direktør for Vejen Kommunes familieafdeling Morten Oldrup.

Forventer Vejen Kommune, at et eller flere af børnene vil anlægge erstatningssag mod kommunen for ikke at have skredet hurtigt nok ind, som det er sket i andre lignende sager?

- Vi lever heldigvis i et retssamfund, så hvis børnene gør det, så forholder vi os til det.

En 63-årig mand blev fredag idømt fire års fængsel i den såkaldte Vejen-sag for at have voldtaget en steddatter tilbage i 1990-91. Han blev frikendte for at have voldtaget sine egne døtre, som han også var anklaget for. Børnenes mor blev frikendt i alle forhold.

Hvad er Vejen Kommunes holdning til dommene?

- Som kommune kan vi ikke udtale os om en sag, hvor kommunen ikke er direkte involveret, da slet ikke, så længe den ikke er afsluttet. Anklagemyndigheden har 14 dage til at overveje, om dommene skal ankes, siger Morten Oldrup.

- Der er tale om en sag, som politiet har rejst, og hvor Vejen Kommune alene har været behjælpelig med at finde alle de gamle papirer frem fra arkivet.

Morten Oldrup oplyser, at ansatte fra Vejen Kommune ikke er blevet afhørt af politiet i sagen eller har været indkaldt som vidner. Der er alene fundet alle relevante papirer til politiet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce