Annonce
Vejen

Vejen Kommune og DBU i fælles fodboldfront

Der var nok af underskrifter, da aftalen skulle i hus. Fra venstre er det: Formand i DBUs region 4 Jens Christian Hansen, udvalgsformand for sundhed, kultur og fritid i Vejen Kommune Jørgen Thøgersen, Vejen-borgmester Egon Fræhr, samt DBU-formand Jesper Møller. Foto: Anders Davidsen
Et relativt utraditionelt samarbejde er startet med ambitioner lige fra flere piger i fodboldklubberne til færre ledige borgere.

Vejen Kommune: Et større opbud af repræsentanter fra Vejen Kommune og DBU mødtes torsdag eftermiddag i Vejen Idrætscenter for at sætte den formelle underskrift på en større samarbejdsaftale mellem parterne.

DBU har gennem de senere år forpligtet sig gensidigt med en række af landets kommuner, og Vejen bliver således fodboldforbundets 30. af såkaldte "velfærdsalliancer".

Ingen af dem er dog helt ens, og i Vejens tilfælde, som foreløbig strækker sig frem til udgangen af 2013, er fokus primært delt mellem så forskellige områder som pigefodbold og jobindsats.

- Fodbolden er som andre sportsgrene udfordret på, at det kan være svært at holde på de unge mennesker, når de først kommer i teenagealderen. Vi har derfor valgt at have særligt fokus på de 5 til 12-årige piger og de sociale fællesskaber, som fodbold giver, siger kommunekonsulent for klubberne i DBUs region 4, Henrik Sørensen.

Satsningen på pigefodbolden i området får et meget konkret udtryk til juli, når Vejen efter planen skal lægge græs til to u16-landskampe med danske piger på banen som del af en større turnering med deltagelse af otte nationer under navnet "Open Nordic Tournament".

Annonce

Job via fodbold

Hvad angår de ledige er ideen ifølge Henrik Sørensen at flytte nogle af de ledige ud i klubberne som alternativ til jobformidlingens rammer.

- Her vil de forhåbentlig opleve et tilgængeligt miljø, hvor de har mulighed for at skaffe sig et brugbart netværk, som gør det lettere at finde job, siger han.

Til sidstnævnte er ansat en projektleder, og foreløbig har fodboldklubberne i Vejen, Andst, Glejbjerg og Askov-Malt ifølge kommunekonsulenten tilkendegivet, at de aktivt ønsker at støtte op om projektet.

Inden underskrifterne kom i hus, sagde Vejen-borgmester Egon Fræhr lidt om fodboldens betydning for folkesundheden, mens DBUs landsdækkende formand, Jesper Møller, fremhævede pigefodbolden som forbundets største vækstområde - og opfordrede samtidig de fremmødte pigespillere til at blive ved med deres sport.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce