Annonce
Vejen

Vejen Kommune sætter ind mod spritkørsel

Vejen Kommune gennemfører sammen med Rådet for Sikker Trafik og politiet en kampagne mod spirituskørsel her i sommerperioden. Pressefoto
Sommeren er sammen med julemåneden blandt de tidspunkter på året, hvor flest sætter sig bag rattet med for høj en promille. Vejen Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet appellerer til, at alle lader bilen stå, når de har drukket alkohol.
Annonce

Vejen Kommune: Politiet registrerede i løbet af sommeren 2019 to trafikuheld, hvor der var tale om spirituskørsel.

Sommerhyggen får ofte følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Det gør det aktuelt at minde om, at hvis man har drukket alkohol, så bør man lade bilen stå.

- Det er naturligvis altid kedeligt, når der er nogle, der ikke kan finde ud af at lade bilen stå. Jeg priser mig bare lykkelig for, at ingen kom til skade i uheldene, siger formand for Teknik & Miljø, Vagn Sørensen i en pressemeddelelse.

Statistikken viser desuden, at der i løbet af hele 2019 blev registreret otte sprituheld i Vejen Kommune. Ingen personer kom til skade i uheldene, som alle var eneuheld. Tilbage i 2010 blev der registreret dobbelt så mange sprituheld. I perioden 2015-2019 blev ingen personer dræbt i spritulykker i Vejen Kommune.


Jeg priser mig bare lykkelig for, at ingen kom til skade i uheldene.

Vagn Sørensen, udvalgsformand


Sidste sommer sigtede politiet sigtede Syd- og Sønderjyllands politikreds 50 personer for spritkørsel hen over sommeren.

Annonce

Går den rigtige vej

I perioden 2010-2014 blev hele 18 personer dræbt i spritulykker i Syd- og Sønderjylland. I perioden 2014-2018 er antallet reduceret til fire.

Det er derfor en tilfreds leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjylland, Knud Reinholdt, der udtaler:

- Det går heldigvis fortsat den rigtige vej i Syd- og Sønderjylland! Den lange seje kamp mod spritkørsel ser ud til at have virket. Desværre har vi nu påbegyndt en lignende kamp mod narkokørsel.

Knud Reinholdt understreger samtidig at resultatet ikke får Syd- og Sønderjyllands Politi til at have mindre fokus på promillekørsel, da det hurtigt igen kan gå den forkerte vej.

I 2019 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi i alt 586 bilister i sager, hvor der var spirituskørsel involveret, og i alt 1316 bilister i sager, hvor der var narkokørsel involveret.

Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol, og samtidig gennemfører Vejen Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen “Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?”.

Formålet med kampagnen er at minde folk om, at de kan være med til at forhindre spritkørsel ved at spørge deres gæster, hvordan de kommer hjem efter festen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce