Annonce
Vejen

Vejen Kommune vil hjælpe ensomme mænd

Ensomme mænd kan være svære at spotte, og det kan være svært at motivere dem til at komme ud af deres ensomhed. Det er erfaringen i Vejen Kommune, hvor man nu ønsker at igangsætte et projekt, målrettet denne gruppe borgere. Arkivtegning
Kommunen har søgt Sundhedsstyrelsen om penge til at afvikle events og uddanne personale, så man bliver bedre til at spotte - og afhjælpe - ensomhed i målgruppen.
Annonce

VEJEN KOMMUNE: Udvalget for Social & Ældre i Vejen Kommune vil mindske ensomheden blandt kommunens ældre mænd. Udvalget har derfor ansøgt en pulje under Sundhedsstyrelsen om penge til et projekt, man har valgt at kalde ”Projekt sammen i fællesskaber”.

Projektet har som formål at mindske ensomhed, særligt blandt ældre mænd i Vejen Kommune, og det er tanken, at kommunale medarbejdere og frivillige skal uddannes til at spotte ensomhed hos borgerne og til at tale om emnet. Der skal desuden afvikles flere events, der involverer nærmiljøet og civilsamfundet med hensyn til nytænkning af tilbud, henvendt målgruppen. Her tænkes der blandt andet på inspirationsforløb, fællesskabsuger og Men´s Week.

Annonce

Kommunen skal også betale

Udvalget har søgt om penge til projektledelse, lønkompensation for medarbejdere, der deltager i undervisningen, samt lokale-leje og honorering af oplægsholdere.

Der er i alt ansøgt om 1.040.714 kroner, og Sundhedsstyrelsen forventer at have behandlet ansøgningen snart. Man regner med en kommunal egen-finansiering på 457.544 kroner.

Projektet løber fra 3. kvartal i år til midt i 2021.

Forebyggelse af ensomhed har været på dagsordenen i Vejen Kommune i flere år. Det har - ifølge et referatet fra udvalgsmødet - vist sig svært at nå ud til de ældre, ensomme mænd, og det har også vist sig at være svært at motivere dem, man kommunalt får i tale, til at komme ud af deres ensomhed.

Det er derfor, udvalget har søgt Sundhedsstyrelsen om penge til det omtalte projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce