Annonce
Vejen

Vejen Kommune vil hjælpe ensomme mænd

Ensomme mænd kan være svære at spotte, og det kan være svært at motivere dem til at komme ud af deres ensomhed. Det er erfaringen i Vejen Kommune, hvor man nu ønsker at igangsætte et projekt, målrettet denne gruppe borgere. Arkivtegning
Kommunen har søgt Sundhedsstyrelsen om penge til at afvikle events og uddanne personale, så man bliver bedre til at spotte - og afhjælpe - ensomhed i målgruppen.

VEJEN KOMMUNE: Udvalget for Social & Ældre i Vejen Kommune vil mindske ensomheden blandt kommunens ældre mænd. Udvalget har derfor ansøgt en pulje under Sundhedsstyrelsen om penge til et projekt, man har valgt at kalde ”Projekt sammen i fællesskaber”.

Projektet har som formål at mindske ensomhed, særligt blandt ældre mænd i Vejen Kommune, og det er tanken, at kommunale medarbejdere og frivillige skal uddannes til at spotte ensomhed hos borgerne og til at tale om emnet. Der skal desuden afvikles flere events, der involverer nærmiljøet og civilsamfundet med hensyn til nytænkning af tilbud, henvendt målgruppen. Her tænkes der blandt andet på inspirationsforløb, fællesskabsuger og Men´s Week.

Annonce

Kommunen skal også betale

Udvalget har søgt om penge til projektledelse, lønkompensation for medarbejdere, der deltager i undervisningen, samt lokale-leje og honorering af oplægsholdere.

Der er i alt ansøgt om 1.040.714 kroner, og Sundhedsstyrelsen forventer at have behandlet ansøgningen snart. Man regner med en kommunal egen-finansiering på 457.544 kroner.

Projektet løber fra 3. kvartal i år til midt i 2021.

Forebyggelse af ensomhed har været på dagsordenen i Vejen Kommune i flere år. Det har - ifølge et referatet fra udvalgsmødet - vist sig svært at nå ud til de ældre, ensomme mænd, og det har også vist sig at være svært at motivere dem, man kommunalt får i tale, til at komme ud af deres ensomhed.

Det er derfor, udvalget har søgt Sundhedsstyrelsen om penge til det omtalte projekt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce