Annonce
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Vejen Kommune har handlet efter bogen, fastslår Vejdirektoratet. JV-arkiv
Vejdirektoratet har afgjort, at Vejen Kommune kan fortsætte sin ekspropriation af Skovgårdsvej, som har været spærret i et år. Ingen kommentar fra svineproducent.

Næsten på årsdagen for spærringen af Skovgårdsvej ved Vejen har Vejdirektoratet i en afgørelse givet Vejen Kommune en vigtig sejr i den langvarige vejstrid.

Vejdirektoratet fastslår, at Vejen Kommunes ekspropriation kan fortsætte. Kommunen har handlet efter bogen hedder det. Vejen Kommune forventer en genåbning af vejen i løbet af kort tid.

Vejdirektoratet opretholder med beslutningen Vejen Kommunes igangsatte ekspropriation. I afgørelsen konstaterer Vejdirektoratet, at grundlaget for ekspropriationen er i orden, og beslutningen glæder både formanden for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen, samt borgmester Egon Fræhr.

Deres glæde skyldes ikke mindst, at borgerne i Askov nu vil opleve, at trafikken i byen kan vende tilbage til et normalt niveau.

- Det har været en lang proces, og vi er glade for, at vejen nu åbnes igen. Ikke mindst af hensyn til borgerne i Askov, som har været hårdt ramt af den tunge trafik gennem byen, men også af hensyn Vejen Kommunes infrastruktur, siger borgmester Egon Fræhr.

Overfor JydskeVestkysten konstaterer svineproducenten Martin Lund Madsen, at han i dag ikke har nogen kommentar til Vejdirektoratets beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce