Annonce
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Vejen Kommune har handlet efter bogen, fastslår Vejdirektoratet. JV-arkiv
Vejdirektoratet har afgjort, at Vejen Kommune kan fortsætte sin ekspropriation af Skovgårdsvej, som har været spærret i et år. Ingen kommentar fra svineproducent.

Næsten på årsdagen for spærringen af Skovgårdsvej ved Vejen har Vejdirektoratet i en afgørelse givet Vejen Kommune en vigtig sejr i den langvarige vejstrid.

Vejdirektoratet fastslår, at Vejen Kommunes ekspropriation kan fortsætte. Kommunen har handlet efter bogen hedder det. Vejen Kommune forventer en genåbning af vejen i løbet af kort tid.

Vejdirektoratet opretholder med beslutningen Vejen Kommunes igangsatte ekspropriation. I afgørelsen konstaterer Vejdirektoratet, at grundlaget for ekspropriationen er i orden, og beslutningen glæder både formanden for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen, samt borgmester Egon Fræhr.

Deres glæde skyldes ikke mindst, at borgerne i Askov nu vil opleve, at trafikken i byen kan vende tilbage til et normalt niveau.

- Det har været en lang proces, og vi er glade for, at vejen nu åbnes igen. Ikke mindst af hensyn til borgerne i Askov, som har været hårdt ramt af den tunge trafik gennem byen, men også af hensyn Vejen Kommunes infrastruktur, siger borgmester Egon Fræhr.

Overfor JydskeVestkysten konstaterer svineproducenten Martin Lund Madsen, at han i dag ikke har nogen kommentar til Vejdirektoratets beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce