Annonce
Vejen

Vejen Musikskole har fået taget temperaturen

Gitte Hvid, leder af Vejen Musikskole: - Mange unge interesserer sig for beats, så det er noget vi også kommer til at satse på. Foto: Søren Dippel
Elever fra Vejen Business College har samarbejdet med Vejen Musikskole om en analyse af musikskolens udfordringer. Analysen peger blandt andet på, at skolen med fordel kan begynde at tilbyde undervisning i beats og rap og i brugen af elektroniske musikinstrumenter.
Annonce

Vejen: Vejen Business College (VBC) og Vejen Musikskole har indledt et samarbejde, hvor eleverne i VBC's innovationsklasse siden september har brugt musikskolen som case i undervisningen i faget "erhvervscase".

Her har eleverne populært sagt taget temperaturen på Vejen Musikskole, eller som lærer på VBC Tove Kristensen udtrykker det: Eleverne i 2. g har foretaget en situationsanalyse.

- De har afdækket nogle af de udfordringer, som musikskolen står overfor, men de har også fundet mulige løsninger. Det er første gang, vi på den måde i undervisningen har samarbejdet med en lokal virksomhed. Det er en styrke, at vi har fokus på noget, som skal bruges lokalt. På den måde er vi også med til at styrke elevernes motivation, siger Tove Kristensen.

Leder af Vejen Musikskole Gitte Hvid er glad for samarbejdet og betegner det som en win-win-situation for VBC og musikskolen.

Et af musikskolens problemer er, at unges interesse for at lære at spille klaver, trommer og elguitar er mindsket i årenes løb.

- Også på vores børnehold ude på folkeskolerne har vi oplevet et fald. Men det skyldes den ny folkeskolereform, hvor lærerne har fået længere arbejdstid, og hvor lokalerne, som vi skal benytte, er optaget i længere tid, end det tidligere var tilfældet. Tidligere kunne vi begynde undervisningen fra klokken 12.30. Men nu kan det tidligst blive klokken 15.15, forklarer Gitte Hvid.

At være noget ved musikken behøver ikke nødvendigvis kun at være for musikalske virtuoser - mindre kan også gøre det. Der var engang, da en ung mand med respekt for sig selv drømte om at stå på en scene og give den fuld spade på en elektrisk guitar. De tider er for længst forbi. Nu om dage drømmer teenagere måske snarere om at stå med mikrofonen i hånden i rampelyset på tv i X-Factor.

Annonce

Unge vil hellere gå til sport

Om det forholder sig sådan, og om Vejen Musikskole stadig er med på noderne, vil Gitte Hvid kunne få et fingerpeg om med analysen, som eleverne i Vejen Business College har fremlagt.

Her bliver nogle af skolens udfordringer behandlet.  Det kunne for eksempel være, at nogle forældre måske synes, at undervisningen koster for mange penge. Et andet problem er, at mange unge foretrækker at gå til sport frem for at lære at spille et musikinstrument.

Leder af Vejen Musikskole Gitte Hvid overrakte forleden elever på Vejen Business College en lille erkendtlighed som tak for deres analyse af musikskolen og dens udfordringer. Foto: Søren Dippel

At musikundervisningen for nogle forældre synes at være for dyr er et problem, som musikskolen kunne løse ved ikke at have så mange højtuddannede lærerkræfter og så nøjes med at lade den slags lærerkræfter udelukkende undervise de elever, som går målrettet efter at lære at beherske deres musikinstrument på et højt niveau.


Mange unge interesserer sig for beats, så det er noget, vi også kommer til at satse på, siger Gitte Hvid.

Gitte Hvid, musikskoleleder


Analysen viser også, at musikskolen fremover mere får brug for at være med på beatet end med på noderne. Et af de forslag i analysen, som måske kan få flere unge til at interessere sig for andet end sport, handler således om ikke kun at satse på de klassiske musikinstrumenter, men også at undervise i rapmusik og beats.

Forslaget kommer ikke bag på Gitte Hvid, som kan fortælle, at musikskolen allerede har anskaffet sig forskelligt elektronisk udstyr - blandt andet også en trommeplade til brug i undervisning  i elektronisk rytmisk musik.

- Mange unge interesserer sig for beats, så det er noget, vi også kommer til at satse på, siger Gitte Hvid.

Noget af det, som mange unge med interesse for musik har givet udtryk for, er, at der mangler en musikcafé i byen - et sted, hvor nogle af musikskolens elever kan stå for den musikalske underholdning og fra tid til anden få lejlighed til at optræde for publikum.

Musikskolen

Vejen Musikskole tæller i øjeblikket knap 400 elever.

I sæsonen 2016/2017 havde skolen til sammenligning 530 elever.

Eleverne efterspørger undervisning på mellem 15 og 20 forskellige musikinstrumenter lige fra trompet og blokfløjte til elguitar, sang og korsang.

Musikskolen har 18 tilknyttede lærere og fem ansatte i administrationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce