Annonce
Vejen

Efter spøgelsesbilist: Nu skal vej sikres yderligere

Vejrirektoratet vil nu opstille kantsten rundt om græsarealet mellem de parallelle afkørsel og tilkørsel ved Vejen Øst. Foto: Steen Rasmussen
Vejdirektoratet ændrer nu de nye motorvejsramper ved Vejen Øst, efter en bilist forvildede sig ned i det forkerte spor. Ramperne blev indviet for blot et par måneder siden.

VEJEN: Om igen!

Vejdirektoratet har allerede én gang forbedret sikkerheden med et ekstra skilt på de nye motorvejsramper ved Vejen Øst, efter en spøgelsesbilist misforstod forholdene og kørte ned ad den forkerte rampe og ramte en modkørende bil - heldigvis uden de store personskader.

Efter en ny besigtigelse gøres der nu et forsøg på at forbedre forholdene endnu mere. Teknikerne har besluttet at opstille høje kantsten, som en bilist i givet fald skal hen over for at kunne køre ned ad den forkerte rampe, oplyser Vejdirektoratets ekspert med spøgelsesbilister Ivar Sande.

Når en bilist kom til at forvilde sig ned på motorvejen i den forkerte og livsfarlige retning ad den sydlige rampe, så hænger det muligvis sammen med, at netop den rampe er konstrueret specielt, fordi der ikke var plads nok mellem afkørslerne Vejen Vest og Vejen Øst til en normal rampe. Det østgående spor er for at skaffe plads ført forbi stedet, hvor man normalt ville bygge en rampe, og først på den anden side af motorvejsbroen ledes op ad afkørslen.

Det betyder, at tilkørslen og afkørslen her ligger parallelt lige ved siden af hinanden. Spøgelsesbilisten kørte altså forbi den rigtige tilkørsel og drejede umiddelbart efter ned ad den parallelle vej - afkørslen - og kom derved til at køre imod den øvrige trafik.

Mellem de to parallelle spor ved rundkørsel syd for motorvejen er et græsareal. Vejdirektoratet vil nu opstille kantsten rundt om græsarealet for at gøre det så besværligt som muligt at komme til at køre ned ad den forkerte rampe.

Annonce

Helt undgå at nogle kører i den forkerte retning på motorvejene, kan vi ikke, men vi gør alt, hvad vi kan for, at det ikke sker.

Ivar Sande

Tilvænning

Ivar Sande oplyser, at kantstene får høj prioritet. Han forventer, at de er på plads i løbet af få uger.

- Vi skal finde pengene, men det bør heller ikke være svært. Kantsten vil være en billig foranstaltning, hvis det er det, der skal til, for at undgå flere spøgelsesbilister.

- Helt undgå at nogle kører i den forkerte retning på motorvejene, kan vi ikke, men vi gør alt, hvad vi kan for, at det ikke sker.

Omkring halvdelen af spøgelsesbilisterne kommer ned på motorvejen ved at benytte en forkert rampe. Den anden halvdel vender faktisk bilen nede på motorvejen. Og så er der enkelte, som kører ned ad den rigtige rampe, men straks drejer skarpt til venstre og derved komme i den forkerte retning.

Statistikken viser i øvrigt, at spøgelsesbilister er langt hyppigste på nye veje - som de nye ramper ved Vejen Øst. Derefter vænner bilisterne sig åbenbart til de nye forhold.

Det kan vi jo håbe.

De nye motorvejsramper ved Vejen Øst blev indviet for et par måneder siden. Kort før jul forvildede en spøgelsesbilist sig ned på motorvejen ad den unormale afkørselsrampe øverst til højre. Foto: Martin Ravn
Vejrirektoratet vil nu opstille kantsten rundt om græsarealet mellem de parallelle afkørsel og tilkørsel ved Vejen Øst. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce