Annonce
Team Esbjerg

Vejen til Champions League-succes: Alt ændrede sig i et polsk omklædningsrum

Tilbage i oktober spillede Team Esbjerg en Champions League-kamp på udebane mod Lublin. Første halvleg var skrækkelig, men i pausen blev der råbt højt. Og så ændrede tingene sig i en særdeles positiv retning. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Cheftræner Jesper Jensen har et helt klart billede af, hvornår og hvorledes tingene lige pludselig begyndte at gå i den rigtige retning for Team Esbjerg i Champions League.
Annonce

CHAMPIONS LEAGUE - TEAM ESBJERG: Han husker stadig den eftermiddag ganske tydeligt.

Det er nemlig ikke normalt, at Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen råber højt og skælder og smælder overfor sine spillere.

Men det gjorde han denne søndag i oktober i en håndboldhal i Lublin i Polen.

- Vi kom ind i pausen, og vi var bagud med fire mål og havde spillet rigtig dårligt. Nu spillede vi endelig med i Champions League. Vi havde talt så meget om, hvor fantastisk det er at være en del af den turnering, og så går vi ud at levere sådan en omgang. Det var ikke i orden. Det kunne ingen være tilfredse med - og derfor blev råbt højt.

Forud var gået en hjemmekamp mod CSM Bucuresti, som Team Esbjerg måske godt kunne have vundet, hvis niveauet, effektiviteten og skarpheden havde været der hele vejen rundt. Det var den ikke.

- Da vi så den ekstremt vanskelige pulje, havde vi en idé om, at Bucuresti hjemme var vores største chance for at stjæle et point udover kampene mod Lublin. Det fik vi ikke, så derfor var vi max pressede i Polen, hvis vi skulle videre fra det indledende gruppespil.

Men pausesnakken - eller måske snarere pause-råberiet - havde den ønskede effekt.

Team Esbjerg kørte Lublin over i de sidste 30 minutter og vandt en sikker sejr.

I den følgende spillerunde kom så den fantastiske hjemmesejr over russiske Rostov-Don, der i sidste sæson nåede hele vejen til finalen i Final 4.

- Senere tager vi så også til Bucuresti og vinder ret sikkert - og nu har vi så hentet fem ud af seks mulige point i hovedrunden. Det er vi stolte af, og det overgår klart vores forventninger, men nu har vi fået smag på mere. Vi havde jo nærmest på forhånd nærmest fået kappet vores drøm om en kvartfinale ved knæene, da vi fik navnene på vores modstandere.

Vipers-kampen er den nemmeste af vores tre sidste kampe i hovedrunden, men man kan ikke tale om "nem" i Champions League.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen

Annonce

Et klassehold

Men nu banker en kvartfinale i den fornemste af de europæiske klubturneringer altså for alvor på døren. Et enkelt point hjemme søndag sidst på eftermiddag mod et skadesplaget hold fra Vipers Kristiansand er nok - og så er Team Esbjerg for første gang i klubhistorien i den europæiske top otte.

- Vipers-kampen er den nemmeste af vores tre sidste kampe i hovedrunden, men man kan ikke tale om "nem" i Champions League, men det er en kamp, hvor vi absolut har en chance. Vi vandt det omvendte opgør, og vi går selvfølgelig all-in, understreger Jesper Jensen.

- Jeg ved godt, at Vipers har skader, men det er stadig et klassehold med mange landsholdsspillere. Så der er ingen tvivl om, at vi skal have standset deres kontramaskine og generelt bare spille godt for at vinde.

I onsdags i ligaen tankede Team Esbjerg selvtillid med sejr på 29-22 i topbraget mod Viborg HK.

- Vi skal dække op, som vi gjorde i anden halvleg af den kamp, og så skal vi igen have publikum med. Opbakningen var fantastisk mod Viborg, så vi håber på det samme mod Vipers. Der bliver brug for det, for nu vil vi i den kvartfinale.

Langtidsskadede Annette Jensen sidder fortsat udenfor, men ellers har cheftræner Jesper Jensen hele truppen til rådighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce