x
Annonce
Vejen

Vejen tilbage i top ti som erhvervsvenlig kommune

Dansk Byggeris dugfriske analyse af kommunernes erhvervsklima sender Vejen op på en ottendeplads. Foto: Steen Rasmussen
Dansk Byggeris årlige klimamåling sender Vejen Kommune seks pladser op fra en 14. plads i fjor til en placering som nummer otte. Det er borgmester Egon Fræhr ganske tilfreds med.

Vejen: Efter i fjor at være dumpet ned på 14. pladsen i Dansk Byggeri klimamåling over landets mest erhvervsvenlige kommuner er Vejen nu tilbage i top 10. Lige præcis der, hvor kommunen i følge vækststrategien har en målsætning om at være placeret.

Vejen Kommune toppede i 2016 med en førsteplads og med en andenplads i 2017. I 2019-målingen er Vejen på en ottendeplads. Og det glæder borgmester Egon Fræhr, som ikke kender indholdet i undersøgelsen, da JydskeVestkysten beder om en kommentar:

- Det glæder mig da, at det går den rigtige vej. Uden at kende detaljerne i undersøgelsen så er det altid godt, at den indsats, vi har sat i værk for at forbedre vores placering fra i fjor, bærer frugt. Det er ikke mindst medarbejdernes fokus på hele tiden at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at vores virksomheder kan udføre deres job. I det hele taget er konkurrencen mellem kommunerne blevet hårdere og hårdere, så det er derfor rigtig godt, at vi endnu engang er i top 10, siger Egon Fræhr.

Annonce
Det glæder mig da, at det går den rigtige vej. Uden at kende detaljerne i undersøgelsen så er det altid godt, at den indsats, vi har sat i værk for at forbedre vores placering fra i fjor, bærer frugt.

Egon Fræhr, borgmester

Flere pluspunkter

Fremgangen fra sidste års 14. plads til en placering som nummer otte, skyldes blandt andet, at ventetiden på en byggetilladelse er faldet, de kommunale bygge- og anlægsinvesteringer pr. indbygger er steget, der er kommet flere nyledige i arbejde, andelen af unge, der tager en uddannelse er steget, mens kommunen også holder årlige dialogmøder med det lokale erhvervsliv.

På minussiden nævnes, at Vejen Kommune ikke længere har en politik om, at alle folkeskoleelever skal i erhvervspraktik. Et minuspunkt, som borgmester Egon Fræhr, ikke helt er enig i:

- Det er et punkt, som vi diskuterer med Dansk Byggeri om. Vi har i forbindelse med skolereformen ladet det være op til de enkelte skoler. Det hører dog med til billedet, at der eksempelvis gennemføres mange besøg af skoleklasser ude på vore lokale virksomheder. Vi har en stor andel af de unge, som tager en erhvervsuddannelse, og netop i den forbindelse havde vi besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, som gerne ville høre, hvordan vi målrettet arbejder på netop den front, tilføjer borgmesteren.

Billund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune ifølge undersøgelsen fra Dansk Byggeri. Og ifølge undersøgelsen ligger de sydjyske kommuner rigtig godt:

- Generelt set er Jylland bare mere erhvervsvenlig, og de sydjyske kommuner er i høj grad. Jeg håber, at de vil fortsætte det gode arbejde, så Sydjylland også til næste år vil have mange kommuner i den erhvervsvenlige top af ranglisten, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce