Annonce
Vejen

Vejen tilbage i top ti som erhvervsvenlig kommune

Dansk Byggeris dugfriske analyse af kommunernes erhvervsklima sender Vejen op på en ottendeplads. Foto: Steen Rasmussen
Dansk Byggeris årlige klimamåling sender Vejen Kommune seks pladser op fra en 14. plads i fjor til en placering som nummer otte. Det er borgmester Egon Fræhr ganske tilfreds med.
Annonce

Vejen: Efter i fjor at være dumpet ned på 14. pladsen i Dansk Byggeri klimamåling over landets mest erhvervsvenlige kommuner er Vejen nu tilbage i top 10. Lige præcis der, hvor kommunen i følge vækststrategien har en målsætning om at være placeret.

Vejen Kommune toppede i 2016 med en førsteplads og med en andenplads i 2017. I 2019-målingen er Vejen på en ottendeplads. Og det glæder borgmester Egon Fræhr, som ikke kender indholdet i undersøgelsen, da JydskeVestkysten beder om en kommentar:

- Det glæder mig da, at det går den rigtige vej. Uden at kende detaljerne i undersøgelsen så er det altid godt, at den indsats, vi har sat i værk for at forbedre vores placering fra i fjor, bærer frugt. Det er ikke mindst medarbejdernes fokus på hele tiden at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at vores virksomheder kan udføre deres job. I det hele taget er konkurrencen mellem kommunerne blevet hårdere og hårdere, så det er derfor rigtig godt, at vi endnu engang er i top 10, siger Egon Fræhr.

Det glæder mig da, at det går den rigtige vej. Uden at kende detaljerne i undersøgelsen så er det altid godt, at den indsats, vi har sat i værk for at forbedre vores placering fra i fjor, bærer frugt.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Flere pluspunkter

Fremgangen fra sidste års 14. plads til en placering som nummer otte, skyldes blandt andet, at ventetiden på en byggetilladelse er faldet, de kommunale bygge- og anlægsinvesteringer pr. indbygger er steget, der er kommet flere nyledige i arbejde, andelen af unge, der tager en uddannelse er steget, mens kommunen også holder årlige dialogmøder med det lokale erhvervsliv.

På minussiden nævnes, at Vejen Kommune ikke længere har en politik om, at alle folkeskoleelever skal i erhvervspraktik. Et minuspunkt, som borgmester Egon Fræhr, ikke helt er enig i:

- Det er et punkt, som vi diskuterer med Dansk Byggeri om. Vi har i forbindelse med skolereformen ladet det være op til de enkelte skoler. Det hører dog med til billedet, at der eksempelvis gennemføres mange besøg af skoleklasser ude på vore lokale virksomheder. Vi har en stor andel af de unge, som tager en erhvervsuddannelse, og netop i den forbindelse havde vi besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, som gerne ville høre, hvordan vi målrettet arbejder på netop den front, tilføjer borgmesteren.

Billund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune ifølge undersøgelsen fra Dansk Byggeri. Og ifølge undersøgelsen ligger de sydjyske kommuner rigtig godt:

- Generelt set er Jylland bare mere erhvervsvenlig, og de sydjyske kommuner er i høj grad. Jeg håber, at de vil fortsætte det gode arbejde, så Sydjylland også til næste år vil have mange kommuner i den erhvervsvenlige top af ranglisten, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce