Annonce
Vejen

Vejen tildelt pris som årets transportkommune

Borgmester Egon Fræhr får overrakt prisen for Årets transportkommune af formanden for ITD, Christian Sørensen Madsen. Foto: Lasse Hyldager
Vejen Kommune får ros for at gøre en ekstra indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for den tunge trafik på det lokale vejnet. For borgmester Egon Fræhr spiller den tunge trafik en betydelig rolle for erhvervsudviklingen.
Annonce

Vejen: Årets transportkommune i Danmark.

Den titel kan Vejen Kommune smykke sig med. Vejen modtog kåringen foran Horsens Kommune af brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD. Med kåringen af Årets Transportkommune fejrer ITD de kommuner, der gør en ekstra indsats for at sikre en god og smidig vejgodstransport lokalt og dermed er med til at skabe vækst og velstand i hele landet.

- Vi er rigtig glade for at kunne kåre Vejen som Året Transportkommune. Lastbilerne udgør en vigtig livsnerve for vores samfund og er med til at skabe vækst og velstand i hele landet. Derfor er det vigtigt, at kommunerne tænker vejgodstransporten ind i deres trafikplanlægning, da det sikrer bedre mobilitet og en højere trafiksikkerhed. Og det gør man virkelig i Vejen Kommune, der scorer højt på alle parametre i vores måling, og derfor fremstår som en meget transportvenlig kommune, siger Christian Sørensen Madsen, der er formand for ITD i en pressemeddelelse.

Om prisen

Bag prisen som Årets transportkommune står brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, som har fremlagt en undersøgelse af kommunernes indsats for vejgodstransporten.

Kåringen er baseret på en undersøgelse gennemført af analysebureauet IRIS Group, der trækker på både statistisk data fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse udsendt til kommunerne.

Annonce

Stolt borgmester

Vejen scorede blandt andet højt i undersøgelsen, fordi kommunen har gjort en ekstra indsats for at skabe gode forhold og faciliteter for den tunge trafik på det lokale vejnet. Blandt andet har Vejen gjort plads til modulvogntog på udvalgte strækninger og skabt gode parkeringsfaciliteter for chauffører. Samtidig er der gjort en særlig indsats for at skabe gode og sikre tilkørselsforhold til kommunens erhvervsområder.

I det hele taget udmærker Vejen Kommune sig ved at indtænke den tunge transport i planlægningen af den samlede mobilitetsplanlægning i kommunen. Egon Fræhr var derfor både en glad og stolt borgmester, da han modtog prisen fra ITD’s formand Christian Sørensen Madsen.

- Vi har gennem mange år aktivt prioriteret at skabe gode forhold for vejgodstransporten i Vejen, fordi ordentlige tilkørselsforhold for lastbiler er vigtigt for hele erhvervsudviklingen i kommunen. Derfor er jeg også særlig glad for, at prisen blandt andet blev givet for de store investeringer, vi har gjort for at forbedre til- og afkørselsforhold til motorvej E20, som er livsnerven for meget af erhvervslivet i kommunen, siger Egon Fræhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce