Annonce
KIF Fodbold

Vejle Amts Folkeblad vurderer: Derfor vinder Vejle

Vejle-træner Constantin Gâlcă. Foto: Søren Gylling

Vejle: Vejle Boldklub er bedre end Kolding IF.

Længere er den såmænd ikke, og derfor vinder Vejle Boldklub også lørdagens lokalopgør på Vejle Stadion.

På samtlige parametre er VB et niveau over naboen fra syd:

Målmand Indy Groothuizen er en meget bedre målmand end Jens Rinke, og blandt markspillerne findes ikke én eneste på Kolding IF-mandskabet, som kan spille sig til en plads på VB-holdet. Desuden er VB-træner Constantin Gâlcă langt dygtigere end kollegaen Anders Jensen hos Kolding IF.

Kolding IF er sæsonens positive overraskelse i 1. division, men meget er vundet på den gejst og energi, en oprykning kaster af sig. Den damper af, efterhånden som sæsonen skrider frem. De imponerende 23 point, Kolding IF har samlet sammen, kan ingen tage fra klubben, og derfor skal den nok holde sig langt væk fra nedrykningen. I løbet af de næste to-tre-fire runder er koldingensernes rolle i topkampen dog helt og aldeles udspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce