Annonce
Sport

Vejle slider sig til fjerde sejr på stribe

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bundholdet FC Roskilde ydede god modstand, men Vejle hentede med besvær tre point til topstriden.

Vejle Boldklub fortsætter sejrsrækken i den næstbedste fodboldrække, og superliganedrykkeren har efterhånden spillet helt sig ind i topstriden.

Med en 2-0-sejr over bundholdet FC Roskilde hentede Vejle sin fjerde sejr på stribe, hvilket bringer holdet op på 17 point efter ni kampe - et point færre end Viborg og Fredericia i rækkens top.

Helt overbevisende var Vejles præstation dog ikke, for gæsterne kom frem til en stribe gode muligheder, og storfavoritten måtte bæve for de tre point, helt til Diego Montiel scorede holdets andet mål i slutfasen.

FC Roskilde, der efter ti kampe blot har samlet syv point, fik i sidste weekend en tiltrængt opmuntring og sæsonens blot anden sejr, da Nykøbing FC blev slået 3-1.

Og bundholdet kunne have fået flere point mod vejlenserne, hvis spillerne havde været mere effektive foran mål. I stedet måtte gæsterne sluge en østjysk 1-0-scoring umiddelbart før pausen.

Vejles Jacob Schoop løb til bageste stolpe og styrede bolden i nettet med en lang fod.

Heller ikke efter pausen var der den store forskel på top og bund, hvis man da lige ser bort fra evnen til at sparke bolden over stregen.

Indskiftede Diego Montiel afgjorde kampen, da han hamrede bolden fladt i mål ti minutter før tid.

Viborg rykkede senere torsdag op på rækkens førsteplads, selv om holdet hjemme måtte nøjes med 1-1 mod Vendsyssel.

Frederik Brandhof bragte topholdet foran med en tidlig scoring, men med godt et kvarter tilbage udlignede Wessam Abou Ali, som Vendsyssel for nylig lejede i AaB.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce