Annonce
Sport

Vejle-træner: Det blev en kamp på Horsens' præmisser

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Vejle-træner Constantin Galca mener, at 0-0-kampen bar præg af mange dueller, hvilket passede Horsens bedst.

Vejle Boldklub kunne ikke gentage mesterstykket fra seneste spillerunde, da holdet torsdag eftermiddag krydsede klinger med ærkerivalerne fra AC Horsens.

Det endte 0-0 efter en noget rodet kamp, og for Vejles træner Constantin Galca var det tydeligt, hvad det var der gjorde, at det ikke blev til tre point.

- Det blev en kamp på Horsens' præmisser med mange dueller. Specielt i anden halvleg ændrede det sig til en kamp, som passede dem bedre.

- Vi havde ikke nok tålmodighed, og vi mistede bolden for meget, siger Constantin Galca.

Vejle havde ellers en gylden mulighed for at overhale Sønderjyske, der tidligere på torsdagen tabte til AGF.

Det uafgjorte resultat betyder dog, at Vejle fortsat er bag Sønderjyske i tabellen.

- Vi kan ikke gøre så meget ved det nu, for kampen mod Horsens er slut, men selvfølgelig ville vi gerne have haft de tre point. Nu skal vi arbejde hårdt frem mod næste kamp, siger Vejle-træneren.

I Horsens-lejren var der smil på læben for en gangs skyld. De foregående syv kampe før torsdagens kamp mod Vejle havde kastet et enkelt point af sig, og derfor har det uafgjorte resultat en enorm betydning.

- Det giver tro. Før kampen mod Vejle har vi ikke troet på, at noget kunne lade sig gøre. Nu tror vi sgu på det, og det er en kæmpe forskel i fodbold, siger Horsens-træner Bo Henriksen.

Horsens møder Sønderjyske i næste spillerunde, og her er en sejr nok til at sikre sig en ny sæson i Superligaen.

Bo Henriksen glæder sig til søndagens "finale", som ifølge ham bliver intens og vild.

- Nu skal vi ud og prøve at opnå noget i stedet for at undgå noget, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at give alt, hvad vi har, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce