Annonce
Trekantområdet

Vejlenser blev corona-bange i bussen i morges: 'Vi stod som sild i en tønde'

Vejlenseren Thomas Bilet syntes, det var ubehageligt at køre med bussen fra Finlandsparken til Banegårdspladsen tirsdag morgen. Han følte, at folk stod som sild i en tønde. Men bussen må fyldes 70 procent op med både siddende og stående, oplyser Sydtrafik. Foto: Thomas Bilet
Der var rift om pladserne i linje 4-bussen fra Finlandsparken til midtbyen tirsdag morgen. Så meget, at en borger følte sig utryg. Men der må være flere i bussen, end man måske tror, lyder svaret fra Sydtrafik.
Annonce

Vejle: For første gang i nogle måneder var vejlenseren Thomas Bilet nødt til at tage bussen fra Finlandsparken til Vejle Banegård tirsdag morgen omkring klokken 07.30.

Og han blev forskrækket over at se, hvor mange passagerer der blev lukket ind i linje 4 på turen mod midtbyen, fortæller han.

- Jeg talte op mod 64 passagerer, da vi var flest. Der stod "48" på bussen. Så jeg tænkte, at det lige godt var pokkers, fortæller Thomas Bilet og afslører, at han svedte ret meget over at befinde sig i en bus, der var så fyldt, at mange stod op.

Hans oplevelse var, at der var andre passagerer i bussen, som også følte sig utrygge på grund af corona-smittefaren, og han hørte flere, der brokkede sig.

Så da bussen nåede banegården, henvendte han sig til chaufføren med beskeden om, at han syntes, det var uacceptabelt at lade så mange passagerer komme ind i bussen.


Selvfølgelig skal buschaufføren udtale sig mere respektfuldt. Men det er svært for ham at tage færre passagerer med, for hvis han kører forbi nogen, vil de formentlig også ringe ind og klage.

Louise Christine Rasmussen, Sydtrafik


-  Han virkede helt ligeglad med, at vi stod som sild i en tønde og sagde, at jeg bare kunne lade være med at stige på bussen, hvis jeg havde et problem, fortæller Thomas Bilet.

Han ringede dernæst til busselskabet, men her var der heller ingen forståelse af hente.

Annonce

Man må gerne stå

Thomas Bilet kontaktede derfor Vejle Amts Folkeblad, som har henvendt sig til Sydtrafik, der har det overordnede ansvar for buskørslen i Vejle.

Kommunikationskonsulent Louise Christine Rasmussen fortæller, at det varierer fra bus til bus, hvor mange passagerer der må køre med. Men samtidig påpeger hun, at der må sidde passagerer på alle sæder, og derudover må der gerne være stående passagerer ombord.

- Vi må bruge halvdelen af de ståpladser, som bussen er godkendt til, og det vil sige, at cirka 70 procent af bussens kapacitet kan benyttes, forklarer Louise Christine Rasmussen og tilføjer:

- Det kan være ret svært at vide for buschaufføren, hvornår han rammer kapaciteten, og specielt for syddanskere kan det føles, som om man er i en overfyldt bus, når der er stående passagerer. Følelsen for københavnere ville formentlig være en helt anden.

Kommunikationskonsulenten vurderer, at tallet "48" på linje 4 formentlig henviser til antallet af siddepladser og ikke det totale antal passagerer, der må være i bussen.

Annonce

Undgå myldretid

Myndighederne har fra coronaens start anbefalet, at man som bruger af den kollektive trafik forsøger at undgå den værste myldretid, og ifølge Sydtrafik drejer det sig kun om nogle enkelte afgange om morgenen og om eftermiddagen i Vejle.

- Men mange studiesøgende unge har ikke 10 minutter at give af i forhold til skolens ringetid, forklarer Louise Christine Rasmussen, som derfor opfordrer voksne pendlere til at være lidt mere fleksible.

- Vi har kun begrænsede muligheder for at indsætte ekstra busser, som ville være den ultimative løsning.

Hos Sydtrafik har man fået flere henvendelser fra passagerer, der føler sig utrygge i den kollektive trafik. Derfor overvejer man nu, om det skal fremgå helt tydeligt på hver enkelt bus, hvor mange passagerer der efter reglerne må køre med.

- Men det ser svært at administrere på grund af de mange forskellige tal, vi ville skulle operere med, forklarer kommunikationskonsulent Louise Christine Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce