Annonce
Billund

Vejles borgmester om hestemekka til 400 millioner, der kan blive placeret i Vejle: - Det lyder utroligt spændende

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er ikke afvisende over for, at en ny hestesportsarena kan blive etableret i Vejle Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune, er meget interesseret i at drøfte en ny stor hestesportsarena, der er i spil til fire kommuner - inklusiv Vejle. Faktisk har travsporten tidligere haft kig på et areal ved fjordbyen.

Vejle: - Det er et stort og meget ambitiøst projekt, som jeg synes, lyder utroligt spændende.

Således udtaler borgmester Jens Ejner Christensen (V) om det 400 millioner kroner dyre hestearena, som foreningen Sydjysk Hestesport vil etablere i Sydjylland.

Han bekræfter, at han tidligere på året deltog i et møde med Sydjysk Hestesport, som præsenterede ham for den ambitiøse arena, der - foruden samtlige hestesportsgrene - skal indeholde forretninger, restauranter og meget mere.

Annonce

- Jeg var meget duperet over de fantastiske visionære tanker, som de havde gjort sig inden for hestesportsverdenen. Jeg har som sådan ikke forstand på hestesport, men jeg synes altid, at folk med visionære og ambitiøse planer er interessante.

- Vi er meget interesseret i endnu et møde, og vi er klar til at rydde kalenderen og give en frokost, hvis foreningen vil fortsætte dialogen med Vejle Kommune, siger borgmesteren.

Give blandt løse idéer

Sydjysk Hestesport har hidtil afholdt ét indledende møde om ”hestemekkaet” med Vejle Kommune, Billund Kommune og Vejen Kommune, mens foreningen har vendt planerne to gange med Kolding Kommune, hvor eventuelle lokationer i det koldingensiske blev bragt på bordet.

Projekt Sydjysk Hestesport

  • Sydjysk Hestesport er en forening, der blev stiftet på baggrund af Kirkbi A/S' opkøb af travbanen i Billund.
  • Foreningens formål er at fastholde travsporten i Sydjylland - ved at etablere en arena, der skal omfatte al slags hestesport.
  • Fire kommuner er i spil til arenaen: Vejle, Kolding, Billund og Vejen.
  • Arenaen skal etableres i flere faser, hvor første fase forventes færdig i sommeren 2024, anden fase medio 2025 og tredje fase medio 2027. Fjerde fase er ikke inkluderet i foreningens nuværende tidslinje.
  • Første fase skal blandt andet indeholde en 1400 meter lang travbane, mens inddragelsen af andre hestesportsgrene er en del af fase to. Tribune, restaurationsbygning, cafémiljøer og øvrige publikumsfaciliteter er inkluderet i tredje fase.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) påpeger, at lokationer også var oppe at vende på det indledende møde i Vejle, selvom det forholdt sig på et forholdsvis ukonkret niveau.

- Vi pegede på nogle af de områder, der kunne være interessante. Der blev blandt andet vendt et større areal ved Give, men det var kun løse idéer. Jeg håber, vi snart kan fortsætte snakken, siger borgmesteren, der påpeger, at Vejles placering på landkortet gør kommunen til et oplagt bud.

- Det er jo en arena, man kommer til at bevæge sig til og fra med biler, trailere og heste. Derfor er det jo også vigtigt, det bliver placeret centralt i landet, og der kan vi jo noget i Vejle Kommune, siger borgmesteren med et smil.

Annonce

Projekt blev lagt i graven

Det er ikke første gang, en travbane er på tale i Vejle Kommune.

I 2017 blev en 10 år gammel plan om et trav- og galopcenter på markerne ved Hornstrup vest for Viborgvej lagt i graven, da en ny kommuneplan blev vedtaget.

Jeg var meget duperet over de fantastiske visionære tanker, som de havde gjort sig inden for hestesportsverdenen.

Jens Ejner Christensen (V)

Ifølge Vejle Kommunes daværende borgmester Leif Skov (S) opstod ideen dengang i kølvandet på, at et internationalt konsortium var interesseret i at købe Billund Travbane for 80 millioner kroner, hvor området skulle bruges til et outletmarked. Derfor kunne man i stedet etablere et kæmpe anlæg i Vejle, der skulle samle aktiviteterne fra banerne i Billund, Aarhus og Odense.

Travplanerne var dengang så langt, at der blev udarbejdet skitser i kommunens tekniske forvaltning, og muligheden for anlægget blev skrevet ind i den daværende regions- og kommuneplan, uden at det dog fremgik præcist, at der var tale om et travanlæg.

En omorganisering af de danske væddeløbsbaner var dog ifølge den tidligere borgmester udslagsgivende for, at projektet ikke blev en realitet.

Annonce
Billund For abonnenter

Brugere af Mødestedet er utilfredse: Vi blev lovet et hus, men nu tager kommunen det meste

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Billund

Stjal bil i tomgang: Fuld fange på udgang kørte galt kort efter

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce