Annonce
Navne

Forhenværende trafikminister Flemming Hansen er død: 'Skohandleren fra Vejle' blev 81 år

Flemming Hansen vil som politiker især blive husket for Femern-forbindelsen. Den tidligere transport- og energiminister fik kun lov at opleve det første spadestik til tunnel-projektet, der ikke ventes færdigt før i 2029. Arkivfoto: Morten Pape
Skohandler Flemming Hansen, der var folketingspolitiker i 23 år og minister i seks år, sov fredag stille ind på Vejle Sygehus. Han blev 81 år.

VEJLE: En af Det Konservative Folkepartis markante personligheder gennem de seneste årtier, tidligere folketingsmedlem og transport- og energiminister Flemming Hansen, døde fredag på Vejle Sygehus. Han blev 81 år.

Ifølge familien sov Flemming Hansen ind med sin nærmeste familie omkring sig.

Flemming Hansen blev populært kaldt "Skohandleren fra Vejle", men han var fra 1974 og frem til 2001 faktisk direktør for hele skokæden Holst Sko A/S, der, foruden forretningen i Torvegade i  Vejle, driver butikker i  Horsens, Aarhus og Odense.

Annonce

I en pressemeddelelse fra Det Konservative Folkeparti hedder det:

"Det er med stor sorg, at partiet tager afsked med en markant politisk skikkelse, som i den grad satte sine spor med hele 23 år i Folketinget, heraf som trafikminister fra 2001 til 2005 og transport- og energiminister fra 2005 til 2007."

Femernforbindelsens bagmand

- Vi har meget at takke og huske Flemming Hansen for. At vi i dag kan se frem til en fast forbindelse over Femern Bælt, kan i høj grad tilskrives hans store politiske arbejde. Det gør mig ondt på familiens vegne, og jeg sender mine bedste tanker til dem, siger partileder Søren Pape i pressemeddelelsen.

Det var som en del af VK-regeringen fra 2001, at Flemming Hansen fik sat sit største fodaftryk i dansk politik. Som transportminister rejste han til Tyskland og fik efter megen pres den tyske trafikminister til at sætte en underskrift på aftalen om en Femern-tunnel.

Et projekt, som Flemming Hansens søn, den nuværende konservative transportordfører Niels Flemming Hansen, følger nu.

- At se min fars arbejde blive ført ud i livet er en stor gave for mig, både som søn og folketingspolitiker. Min far har altid været et stort forbillede for mig, og det vil han blive ved med at være, selvom vi ikke har ham længere, siger Niels Flemming Hansen.

Flemming  Hansen efterlader sig hustruen Birgit Schultz Hansen, samt sønnerne Lars og Niels Flemming, to svigerdøtre samt fem børnebørn i alderen 14 til 18 år.

Flemming Hansens politiske liv

  • Flemming Hansen blev valgt ind i Folketinget for Det Konservative Folkeparti i Vejle Amtskreds 10. januar 1984 og sad til 13. november 2007. 
  • Foruden sine ministerposter var han sit partis erhvervspolitiske ordfører fra 1984 til 1994.
  • Markedspolitisk ordfører fra 1987 til 1989 og energipolitisk ordfører fra 1989 til 1990 og skattepolitisk ordfører fra 1994. 
  • Flemming Hansen var desuden næstformand for Folketingets Erhvervsudvalg fra 1987 til 1990, formand for Folketingets Valutaudvalg fra 1988 til1994, og Skatte- og Afgiftsudvalget fra 1994 til 1998. 
  • Medlem af Europarådet fra 1993 til 2007. Medlem af bestyrelsen for Interparlamentarisk Union fra 1998 og næstformand for European Democratic Group.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce