Annonce
Trekantområdet

Vejles kommunaldirektør er ny formand for kollegerne

Afgående formand for Kommunaldirektørernes Forening, Henrik Kolind, lykønsker kommunaldirektør Niels Nybye Ågesen med formandsposten. Privatfoto

Vejle: Kommunaldirektørernes forening Komdir har fået ny formand efter Henrik Kolind takkede af efter fire år på posten. Nu på formandsposten er Vejles kommunaldirektør, Niels Nybye Ågesen.

- Jeg er personligt optaget af, hvordan vi finder nye måder at mødes med borgerne på, snakker sammen og skaber reelle resultater. Og så er jeg meget optaget af, hvordan vi styrker bæredygtigheden - både i vores ledelse og i vores lokalsamfund. Samtidig ved vi også, at en ny regering - uagtet valgets resultat - vil betyde nye reformer, og så skal vi være klar i kommunerne. Vores fokus i Komdir er altid på at sikre god offentlig ledelse og dét arbejde glæder jeg mig til at stå i spidsen for, siger Niels Nybye Ågesen i en pressemeddelelse.

Ved generalforsamlingen blev Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup valgt til næstformand, ligesom der blev valgt to nye ansigter til bestyrelsen. Stine Johansen, kommunaldirektør i Helsingør, og Lone Lyrskov, kommunaldirektør i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsnet rykkede ud til busbrand

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];