Annonce
Aabenraa

Vejret driller: Skøjtebane lider i regnen

Skøjtebanen i Genforeningshaven i Aabenraa var et trist syn mandag eftermiddag. Foto: Henrik Dürr
Vejret betyder, at der er masser af plads på skøjtebanen i Aabenraa, men nu satser kommunen snart på, at der kommer frost.

Aabenraa: I fredags åbnede skøjtebanen i Genforeningshaven i Aabenraa officielt, men det ville være synd at sige, at der ligefrem er liv og glade dage på banen som normalt på denne årstid.

Syv graders varme og masser af regn er bestemt ikke optimale forhold for en skøjtebane, og mandag eftermiddag klokken 14 var der da heller ikke en eneste person på banen. Der er ellers blevet gjort et stort forarbejde for at få banen klar, men vejrguderne har medarbejderne i Aabenraa Kommunes driftsenhed ikke indflydelse på.

- Vi har gjort alt for, at banen er klar, men jeg forstår godt, at folk ikke synes, det er sjovt at skøjte, når der er så meget vand på banen, siger Otto Verner Pedersen, der er områdeleder for driftsenheden.

Annonce
Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde liv i skøjtebanen.

Otto Verner Pedersen, områdeleder

Håber på frost

På hverdage er det normalt muligt at leje skøjter fra 13 til 18, men klokken 14 mandag var der endnu ikke åbnet op for skøjteudlejningen. Otto Verner Pedersen håber dog ikke, at det bliver nødvendigt at lukke banen helt på grund af regnen og de høje temperaturer.

- Vi regner ikke med, at banen skal lukkes på grund af de høje temperaturer, men vi håber da på, at der kommer frost i løbet af ugen, siger Otto Verner Pedersen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde liv i skøjtebanen, fortsætter han.

Fredag den 20. december skulle vejret også gerne være væsentligt mere indbydende, end det er for tiden. Da er der nemlig is-disko på skøjtebanen med DJ, diskolys og røgmaskine fra klokken 16 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];