Annonce
Aabenraa

Vejret driller: Skøjtebane lider i regnen

Skøjtebanen i Genforeningshaven i Aabenraa var et trist syn mandag eftermiddag. Foto: Henrik Dürr
Vejret betyder, at der er masser af plads på skøjtebanen i Aabenraa, men nu satser kommunen snart på, at der kommer frost.

Aabenraa: I fredags åbnede skøjtebanen i Genforeningshaven i Aabenraa officielt, men det ville være synd at sige, at der ligefrem er liv og glade dage på banen som normalt på denne årstid.

Syv graders varme og masser af regn er bestemt ikke optimale forhold for en skøjtebane, og mandag eftermiddag klokken 14 var der da heller ikke en eneste person på banen. Der er ellers blevet gjort et stort forarbejde for at få banen klar, men vejrguderne har medarbejderne i Aabenraa Kommunes driftsenhed ikke indflydelse på.

- Vi har gjort alt for, at banen er klar, men jeg forstår godt, at folk ikke synes, det er sjovt at skøjte, når der er så meget vand på banen, siger Otto Verner Pedersen, der er områdeleder for driftsenheden.

Annonce
Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde liv i skøjtebanen.

Otto Verner Pedersen, områdeleder

Håber på frost

På hverdage er det normalt muligt at leje skøjter fra 13 til 18, men klokken 14 mandag var der endnu ikke åbnet op for skøjteudlejningen. Otto Verner Pedersen håber dog ikke, at det bliver nødvendigt at lukke banen helt på grund af regnen og de høje temperaturer.

- Vi regner ikke med, at banen skal lukkes på grund af de høje temperaturer, men vi håber da på, at der kommer frost i løbet af ugen, siger Otto Verner Pedersen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde liv i skøjtebanen, fortsætter han.

Fredag den 20. december skulle vejret også gerne være væsentligt mere indbydende, end det er for tiden. Da er der nemlig is-disko på skøjtebanen med DJ, diskolys og røgmaskine fra klokken 16 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce