x
Annonce
Erhverv

Vejret kostede seks aflyste fly i Billund Lufthavn

Det voldsomme weekendvejr gav udfordringer i Billund Lufthavn. Seks afgange blev aflyst, en håndfuld blev forsinket, og tre gange måtte et fly opgive at lande i Billund på grund af vejret. Arkivfoto: Joan Karlsen
Det voldsomme vejr gav endnu en gang problemer i Billund Lufthavn, hvor det seks gange i løbet af søndagen blev nødvendigt at aflyse en gang. Flere fly måtte opgive at lande i Billund og satte i stedet kursen mod København.

Billund: Det voldsomme uvejr, der fandt sted i weekenden, satte endnu en gang sine spor hos Billund Lufthavn. En stor mængde passagerer, der skulle have været ud at rejse, måtte blive hjemme eller vente i adskillige timer, inden vejret gjorde det muligt for deres fly at komme i luften.

- Søndag blev vi ramt af vejret. Der skulle vi have haft 50 flyvninger, men seks afgange blev aflyst, og omkring en håndfuld blev forsinket i længere tid, fortæller Jesper Klausholm, der er marketingschef hos Billund Lufthavn.

Der var blandt andet tale om nogle fly, der skulle have været afsted fra morgenstunden mellem klokken seks og otte, men først omkring klokken 14 fik muligheden for at lette.

Lufthavnen beklager over for alle de passagerer, der har fået deres rejse spoleret eller forsinket. Aflysninger og forsinkelser sker bestemt ikke med lufthavnens gode vilje.

- Det er 10 procent af vores afgange, der blev aflyst, så det er da en del, og det ønsker vi bestemt ikke. Men i forhold til de meget ugunstige forhold, som vejret bød os, var det egentlig meget godt, siger Jesper Klausholm.

Annonce

Søndag blev vi ramt af vejret. Der skulle vi have haft 50 flyvninger, men seks afgange blev aflyst, og omkring en håndfuld blev forsinket i længere tid.

Jesper Klausholm, marketingschef, Billund Lufthavn

Tre fly måtte til København

Tre gange måtte et fly, der skulle have landet i Billund Lufthavn, sendes videre til København, hvor det kunne gå ned. Årsagen er den kraftige vind, der til tider var oppe på 50 knob, som svarer til en storm. Da vinden desuden kom fra syd, ville den give sidevind til de fly, der skulle lande, og sidevind er ikke en flyvemaskines livret.

- Flyene kan sagtens lande i både medvind og modvind, men det er et problem, når der er meget kraftig sidevind. Vores landingsbane er netop bygget i øst/vestlig-retning, fordi vi som regel har vestenvind i Danmark, fortæller Jesper Klausholm.

Problemet med sidevind opstår ikke i Københavns Lufthavn, for her er også en landingsbane, der går på tværs af de øvrige. Den kan bruges, når vindforholdene som i denne weekend er anderledes end normalt.

I sidste uge måtte 17 fly aflyses fra Billund Lufthavn på grund vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce