Annonce
Billund

Vejrguderne holder hånden over Vorbasse Marked

Vejret tegner til at blive perfekt til årets udgave af Vorbasse Marked. Tørvejr og 20-21 grader er helt, som arrangørerne kunne ønske sig. Arkivfoto
De seneste to år har der været udfordringer med vejret under Vorbasse Marked. I år ser det dog anderledes ud. Noget tyder på, at årets marked får det perfekte markedsvejr.

Vorbasse: Efter flere år med sommervejr i hver sin ende af den ekstreme skala, ser det ud til, at vejrguderne i år er gode ved arrangørerne af Vorbasse Marked.

- Vi kan se, at det bliver 20-21 grader, så det er helt perfekt markedsvejr. Det er ikke så varmt, at folk vil til stranden. Det er lige markedsvejr, siger Brian Madsen, der er formand for Vorbasse Grundejerforening, som arrangerer Vorbasse Marked.

I fjor var sommeren meget lang og meget varm, hvilket krævede en ekstra indsats af markedsarrangørerne, mens det i 2017 var den helt omvendte verden: Her var sommeren nærmest ikke-eksisterende og under alle omstændigheder meget våd.

Annonce

Vorbasse Marked

Vorbasse Marked har fundet sted hvert år siden 1730

.

Det vurderes, at markedet hvert år bliver besøgt af omtrent 250.000 gæster.

På markedet er desuden 400-500 heste, cirka 650 kræmmere og flere end 200 smådyrshandlende.

Markedet åbner torsdag den 18. juli klokken 12 og slutter sent lørdag aften. Det er gratis at komme ind på markedspladsen.

Sparer lidt penge

Den meget varme 2018-sommer førte til et landsdækkende afbrændingsforbud, hvorfor traditioner som fyrværkeri og grillmad ikke var aktuelt på Vorbasse Marked. Desuden var det nødvendigt med ekstra beredskab.

- Sidste år havde vi en ekstraordinær indsats, fordi vi havde en masse tiltag de sidste 14 dage for at blive klar til markedet. I år er vi ikke i højeste beredskab i forhold til tørke, siger Brian Madsen og glæder sig over, at lidt ekstra udgifter dermed er forsvundet.

- Vi sparer da lidt penge, fordi vi havde ekstra brandbiler holdende, og vi havde brandvagter til at gå rundt. Det var en ekstraordinær udgift, siger han.

Streetfood

Blandt de nye tiltag på årets marked er streetfood, hvor det bliver muligt at få et hurtigt måltid på farten.

- Der bliver nogle madboder, hvor der både vil være mexicansk, indisk, engelsk, dansk og mere dansk mad. Man kan også komme og få sin morgenmad dernede, hvis man er så tidligt oppe, fortæller Brian Madsen.

Nye tiltag kræver lidt ny forberedelse, men foreløbig kører planlægningen helt efter bogen.

- Det kører helt, som det skal. Streetfood er et helt nyt område, som vi ikke tidligere har prøvet at gøre klar til. Men det har vi også styr på, siger Brian Madsen.

Vorbasse Marked finder sted i dagene mellem 18. og 20. juli.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce