Annonce
Esbjerg

Vejrups indbyggere festede sammen - men hver for sig

Den traditionelle byfest i Vejrup blev på grund af coronasituationen i år erstattet af en lang række private havefester, og de fik alle besøg af den rullende bar med tyrolertema. Privatfoto
Omkring 500 mennesker samledes lørdag til godt 20 private havefester i Vejrup og sørgede for et flot plaster på såret for den aflyste byfest. Formanden for byfestudvalget glæder sig over den store opbakning.
Annonce

FællewssangVejrup: Det er ikke usædvanligt, at tømmermændene hænger som en tung sky over Vejrup søndag formiddag under byfesten.

Det gjorde de også i år, selv om byfesten var aflyst, for den blev nemlig bare erstattet af godt 20 separate havefester, der fandt sted på samme tid.

Det var coronasituationen, der havde ført til aflysning af den normale byfest, men fest skulle der være alligevel.

- Vi fik idéen til i stedet at lave en masse havefester på samme tid, og opbakningen har bare været helt vild. Vi endte med 20 officielt tilmeldte havefester, og der var vist også et par ekstra rundt omkring i byen, fortæller Allan Enevoldsen, de er formand for byfestudvalget.

Festernes størrelse svingede mellem 15 og 45 deltagere, og han anslår, at omkring 500 har deltaget alt i alt.

Allan Enevoldsen selv kørte rundt mellem festerne med sin speciallavede rullende barvogn, og alle fik besøg af den tyrolerinspirerede vogn to gange mellem klokken 16 og 24.

Der var høj sol og lige så høj stemning, da Vejrup lørdag eftermiddag og senere ud på aftenen og natten var én stor havefest. Privatfoto

- Det var virkelig festligt. Det var mange steder blevet gjort meget ud af udklædning, pynt og så videre, og jeg fik en forrygende velkomst alle steder, og det var dejligt at se, atalle var med rundt omkring, både unge og gamle, fortæller Allan Enevoldsen.

Annonce

Egen DJ

En af de mange fester fandt sted i haven ved Fie og Frank Rosenberg på Skolevænget, og det udviklede sig til lidt af en maratonforestilling.

- Vi gik i gang klokken 12.30, og klokken var vist henad 03, før de sidste listede hjem i seng. Vi var 25 stykker og havde lejet telt, slushicemaskine og DJ, og vi spiste grillmad og salater. Det var virkelig sjovt og sindssygt varmt. Der blev danset på både stole og borde, og der var masser af sprit til både halsen og hænderne, fortæller en træt Fie Rosenberg søndag formiddag.

Hun er fuld af roser til festudvalget for initiativet.


Det bliver aldrig det samme som den normale store fællesfest ved byfesten, men det var megafedt, og det er godt at have i baghånden en anden gang

Fie Rosenberg


- Det er simpelthen genialt fundet på med de havefester i stedet, og det var rigtig godt planlagt. Ved den rullende barvogn kunne man også købe flag til lotteriet søndag, så der også kom lidt penge i kassen, og de blev lynhurtigt udsolgt.Det bliver aldrig det samme som den normale store fællesfest ved byfesten, men det var megafedt, og det er godt at have i baghånden en anden gang, siger Fie Rosenberg.

Fællessang

Vejrup-sangen bliver traditionelt sunget ved byfesten, men på grund af forsamlingsforbuddet kunne det i år ikke ske i samlet flok.

I stedet blev deltagerne ved de enkelte havefester opfordret til at synge sangen, optage seancen og lægge en video op på Vejrup-fællesskabets Facebookside i løbet af lørdag.

Det blev der gjort meget ud af mange steder, og det bedste bidrag vandt et gavekort på 3.000 kroner til drikkevarer fra den rullende bar.

Omkring 500 mennesker deltog i de godt 20 havefester, der i år udgjorde byfesten i Vejrup. Privatfoto
Omkring 500 mennesker deltog i de godt 20 havefester, der i år udgjorde byfesten i Vejrup. Privatfoto
Omkring 500 mennesker deltog i de godt 20 havefester, der i år udgjorde byfesten i Vejrup. Privatfoto
Omkring 500 mennesker deltog i de godt 20 havefester, der i år udgjorde byfesten i Vejrup. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce