Annonce
Tarm

Vejvrede: Bilist gav knytnæveslag til scooterkører

Overfaldet på scooterkøreren skete på Bredgade ved Skjern Banegård. Foto: Jørgen Kirk

SKJERN: Midt i Skjern udspillede sig torsdag omkring kl. 13.30 et trafikalt drama, som endte med, at en 27-årig lokal scooterkører fik flere knytnæveslag af en vred bilist.

Optrinnet fandt sted på Bredgade ved Banegården, hvor den 27-årige mand kørte på sin scooter. Samtidig kom en bil med to mænd på omkring 18-23 år kørende.

Bilisten og den 27-årige var antageligt ikke enige om, hvordan pladsen på vejen skulle fordeles og begyndte at dytte af hinanden. En af de to mænd fra bilen steg pludselig ud af den og slog scooterkøreren først på skulderen og bagefter flere gange i ansigtet med en knyttet næve.

Politiet søger vidner til både overfaldet og dytteriet forinden. Den 27-årige har været en tur omkring lægen og skal fredag formiddag afhøres yderligere af politiet, blandt andet om hvordan bilen så ud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce