Annonce
Varde

Velfærdens varme hænder hyldes: To unge kvinder synes, at arbejdet på gulvet er fedt

Jane Jeppesen og Sabina Zec er glade for arbejdet på gulvet. Sabina fremhæver, at Danmark har god velfærd, hvis man sammenligner med hendes andet hjemland, Bosnien. Foto: Morten Nielsen
De varme hænder får masser af opmærksomhed, når der er valgkamp, men det er jo over et år siden nu. 100 velfærdstalenter er trods den manglende valgkamp hyldet - sosuer, pædagogiske assistenter og andre og får opmærksomhed.  Mød to velfærdstalenter fra den virkelige verden.
Annonce

Varde: Hvert år kåres 100 velfærdstalenter i Danmark, og det er ikke de medarbejdere, der sidder i administration og lægger strategiske planer, der løber med omtalen. Kåringen af de mange velfærdstalenter er en hyldest til medarbejderne på gulvet, sosuerne, pædagogiske assistenter, portører og serviceassistenter, med andre ord: De varme hænder.

Af de nykårede 100 velfærdstalenter er to fra Varde. Det er de pædagogiske assistenter Jane Jeppesen, 30 år, og Sabina Zec, 28 år. De er ikke i tvivl om, at arbejdslivet på gulvet er rigtig godt. Men de to har så også vist et særligt engagement.

Jane Jeppesen  er blevet pædagogisk assistent for at være sammen med børnene, og hun nyder, at det fortrinsvis er andre, der tager sig af det administrative. Så er der mere tid til at gøre en direkte indsats i børnehaven.

I indstillingen af Jane som velfærdstalent i børnehaven Kærhøgevej står blandt andet:

"Jane er tydelig, glad, positiv og forudsigelig i sin måde at være på"... "Jane ser børnene, lytter til dem og tager dem alvorligt."

Jane Jeppesen fortsætter som pædagogisk asstistent, mens Sabina Zec på et tidspunkt vil læse til pædagog. Foto: Morten Nielsen

Hun nævner selv, at hun har taget et buskørekort med det formål, at børnene kan komme med på udflugt med Jane bag rattet.

Annonce

Sjællandsk tilflytter

Sabina Zec stammer fra Næstved og har taget sin uddannelse som pædagogisk assistent i den sydsjællandske by. Hun arbejder i børnehuset Lysningen i Varde, som hun flyttede til på grund af sin mand. Sabina arbejder først og fremmest med vuggestuebørn fra 0 - 3 år. I indstillingen af Sabina står som velfærdstalent står:

"Igen og igen oplever vi, hvordan børn, der af den ene eller anden grund ikke trives, føler sig holdt af og holdt om af fantastiske Sabina. Børnene bliver set, hørt, mødt, forstået, anerkendt og holdt af af Sabina. Forældrene oplever sig ligeledes forstået og anerkendt af Sabina."

I børnehuset Lysningen er der en del tosprogede børn. Dem har Sabina stor forståelse for, for hun kom selv til Danmark som et-årig som flygtning fra Bosnien. Sabina Sec snakker både dansk og bosnisk flydende - hun er altså selv tosproget.

- Jeg regner med at læse videre til pædagog, siger Sabina.

Det fagforeningen FOA og pensionskassen FOA, der i samarbejde kårer de 100 velfærdstalenter.

Hvad tjener en pædagogisk assistent?

  • Arbejdet på gulvet som pædagogisk assistent er godt, synes to vardensere, men hvad er lønnen?
  • En googlesøgning viser, at pædagogiske assistenter i gennemsnit tjener 23.690 kroner om måneden før skat.
Sabina Zec og Jane Jeppesen er to af 100 velfærdstalenter. Foto: Morten NielsenAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Lyntest for covid-19: Fra 1. februar skal Vejen-borgere til Esbjerg eller Vejle for at få en podningpind i næsen

Annonce