Annonce
Vejen

Velgørenhed: Peter og hunden Tess løber i den gode sags tjeneste

Peter Skjøth og følgesvenden Tess rundede søndag 70 km og 15.000 kroner i indsamlingen til Hjertegalla 2021. Siden er tallet vokset til 16.500 kroner. Privatfoto
Peter Skjøth har i uge 7 løbet 15.000 kroner ind til fordel for Hjerteforeningen og Hjertegalla 2021.
Annonce

Lindknud: Normalt løber Peter Skjøth fra Lindknud cirka 20 km om ugen. I uge 7  nåede projektlederen fra Moldow over 70 km under vinterferien i sommerhuset i Hvide Sande.

Det skete i den gode sags tjeneste for at indsamle penge til Hjertegalla, der er et samarbejde mellem Hjerteforeningen og TV 2 Charlie. Det hele kulminerer med et tv-show 13. marts.

- Jeg er selv hjerteløber og medlem af løbegruppen Byparken Brørup. Jeg deltager fordi, det er i en god sags tjeneste, fortæller Peter Skjøth.

Annonce

Inde på livet

Motivationen har været ekstra stor, fordi han selv har haft hjerteproblematikker tæt inde på livet.

- Løbeklubben Byparken Brørup mistede et af sine medlemmer til Stafet for Livet i Vejen for år tilbage. Det sætter sine spor. Jeg har også haft det tæt inde på livet på mit arbejde. En god arbejdskollega faldt om med hjertestop, men han blev vækket til live igen. Ham har jeg også i tankerne under løbene, siger Peter Skjøth.


En god arbejdskollega faldt om med hjertestop, men han blev vækket til live igen. Ham har jeg også i tankerne under løbene

Peter Skjøth


Ruter, fotos, oplevelser. Peter Skjøth har generøst delt ud fra løbeturene med hunden Tess (en Boarder Collier, red.) på sin Facebookside, hvor indsamlingsbeløbet bare har været støt stigende dag efter dag. Målsætningerne er også blevet sat i vejret med jævne mellemrum lige så hurtigt, de er blevet indfriet.

- Vi har været i sommerhus i Hvide Sande, og det har været en rigtig god kombination at komme ud og løbe og nyde den fantastisk natur, siger Peter Skjøth.

Responsen har været stor og fin under løbsdagene med ture på op til 21 km.

- Venner, familie og kolleger. Donationerne kommer fra en bred kreds. Jeg ville ikke sætte barren og beløbsgrænsen for højt fra start. Alle skulle kunne være med. Så jeg startede med en minimumsdonation på 25 kroner. Nogle valgte at give et specifikt beløb på eksempelvis 100 kroner. Andre valgte at donere per løbet kilometer, siger Peter Skjøth.

Annonce

Anonym lagde 5000 kroner

Tre sponsorer meldte sig på banen, og en anonym giver lovede at doble indsamlingsbeløbet med op til 5000 kroner. Den bonus blev tidligt indfriet i forløbet.

Fredag var målsætningen hævet til 15.000 kroner. Mandag morgen kunne Peter Skjøth konstatere, at målet på 15.000 kroner var rundet. Tallet var så tirsdag vokset til 16.500 kroner.

Flere løbere fra Byparken Brørup deltager i Hjertegalla 2021.

- Jeg er ikke den fra gruppen, der løber længst eller hurtigt. Men det er en ekstra stor motivation, hvis jeg bliver den, der kan få flest penge indsamlet, siger Peter Skjøth.

Annonce

Rygestop gav smag for løb

51-årige Peter Skjøth begyndte selv først at løbe for alvor i 2016-2017. Inden begrænsede løb ifølge eget udsagn sig til old boys-fodbold en til to gange om året.

- Jeg holdt op med at ryge, og det gør noget ved forbrændingen. Og jeg ville ikke være større. Derfor begyndte jeg at løbe, siger Peter Skjøth


Jeg holdt op med at ryge, og det gør noget ved forbrændingen. Og jeg ville ikke være større. Derfor begyndte jeg at løbe.

Peter Skjøth


Han deltager også i K9-biathlon Det sker i en gruppe på Facebook. Her løber hunde og ejere forskellige steder i landet og i eget terræn.

Tess har været en god makker på turene.

- Vi løber ikke hele tiden, og Tess trækker godt i snoren. Tess har også overskud til at lege med pind bagefter, siger Peter Skjøth.

Hjertegalla 2021

  • Hjerte Galla 2021 er en indsamling, som kulminerer med et show i samarbejde mellem Hjerteforeningen og TV 2 Charlie.
  • Indsamlingen foregår i ugerne 7-10 og sætter ekstra fokus på hjertesagen.
  • Velgørenhedsshowet til fordel for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden bliver sendt lørdag d. 13. marts.
Løbeklubben Byparken Brørup og medlemmerne har haft hjerteproblematikken tæt inde på livet med et medlem, der døde for år tilbage. Peter Skjøtt har også haft en kollega hos Moldow, der fik hjertestop men overlevede. Derfor er han sammen med hunden Tess begyndt at løbe penge ind til Hjerteforeningen. Foto: Jacob Schultz
Tess, der er af racen Boarder Collier, fik både smukke naturoplevelser og god motion under indsamlingen til Hjertegalla 2021. Privatfoto
Ture på op til 21 km var ingen sag for følgesvenden Tess. Der var også overskud til at lege med pind efter indsamlings-turene til Hjertegalla 2021. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce