Annonce
Esbjerg

Velhavende husejere køber genboen for at bevare havudsigten

Dette hus på Vestervænget i Hjerting er blot et af flere eksempler. Naboen eller genboen køber huset med det formål at bevare sin eksisterende havudsigt og dermed også sit eget hus' værdi. I dette tilfælde kostede det genboen omkring 3,2 millioner kroner. Foto: Goggle Streetview
En villaejer på Vestervænget i Hjerting har købt det saneringsmodne hus over for sit eget for at bevare sin nuværende havudsigt. I villakvartererne ved kysten findes der flere andre eksempler på opkøb af nabohuse for at sikre udsigt og værdien af eget hus.
Annonce

Esbjerg: Det findes utallige eksempler på naboer, som er røget i totterne på hinanden, fordi den ene har bygget nyt eller bygget om og dermed snuppet noget af den andens havudsigt.

Men man kan også, hvis man ikke lige bor i første række ud til kysten – og ikke mindst har de nødvendige økonomiske muskler – sikre sig ved at handle præventivt og tage eventuelle nabostridigheder i opløbet. Samtidig sikrer man værdien af sit hus ved at sørge for bevarelse af havudsigten.

Netop det findes der efterhånden flere eksempler på i det nordlige Esbjerg i velhaverforstaden Hjerting, hvor mange husejere har udsigt til vandet og direkte adgang til stranden. Det drejer sig primært om kvarteret på det skrånende terræn bagved Strandpromenaden.

Her finder man det seneste eksempel fra december, hvor ejendomsmæglerforretningen Nybolig Rekrea med kontor i Strandbygade havde et hus til salg på adressen Vestervænget 4. Huset, som var udbudt til 3,2 millioner kroner, stod umiddelbart til nedrivning og har beliggenhed i det, man vil betegne som anden række. Alene af den grund var det interessant, at huset ifølge ejendomsmægler og indehaver, Morten Puggaard, var efterspurgt fra flere sider.

Det gamle Hjerting er helt generelt meget populært, men det er første gang, at én køber på den anden side af vejen vælger at investere for at bibeholde sin udsigt.

Morten Puggaard, Nybolig Rekrea

Annonce

Flere eksempler

Imidlertid endte huset med at blive købt af en villaejer bagved - på den anden side af Vestervænget med det primære formål at sikre egen udsigt.

- Det gamle Hjerting er helt generelt meget populært, men det er første gang, at én køber på den anden side af vejen vælger at investere for at bibeholde sin udsigt. I stedet for at rive huset ned vil han lade det renovere og udleje, og på den måde forbliver forholdene, som de hele tiden har været, fortæller Morten Puggaard, der også lige har solgt et andet hus på Vestervænget til en for Esbjerg ganske høj pris, men i dette tilfælde er huset ikke købt af en nabo, som skal sikre sin udsigt.

JydskeVestkysten har kendskab til mindst et tidligere eksempel i det samme villakvarter, hvor en bagved beliggende villaejer har købt huset foran med det formål at bevare sin eksisterende udsigt. Og det samme er sket med et fritidshus på Fasanvænget, som blev erhvervet for at sikre udsigten fra en hus på det bagvedliggende Bellisvænget.

På Hjerting Strandvej var situationen en lidt anden sidste år, da en nabo købte en tom byggegrund for 2,4 millioner blot for at lade den beplante. Den pågældende køber bor selv i første række mod stranden og Ho Bugt, men sikrede sig byggegrunden mellem ham selv og strandvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce