Annonce
Debat

Velkommen til Sovjetunionen: Regeringen vil bestemme, hvem der skal være din nye nabo

Foto: Morten Pape

Debat: I stedet for at få folk i arbejde, vil den socialdemokratiske regering med Kaare Dybvad i spidsen nu flytte rundt på de beboere, der bor i de belastede boligområder. Regeringen lægger i deres nye udspil nemlig op til, at beboere fra de nye forebyggelsesområder skal flyttes ind i private ejendomme, uanset om ejeren af ejendommen synes om det eller ej.

Når staten begynder at lege med tanken om såkaldt ekspropriation – det vil sige, at staten inddrager privat ejendom og gør det til sin at råde over – lyder det i mine ører som politik, der hører fortiden til, og som typisk forekom før 1989 på den anden side af jerntæppet. Denne type halvkommunistiske tankegang skriger jo til himlen.

Så hvem er din nye nabo egentlig?

Annonce

Med regeringens nye forslag til blandede boliger er der en stor chance for, at svaret på spørgsmålet er, at din kommende nabo med høj sandsynlighed vil være af ikke-vestlig herkomst. Og vedkommende vil formentlig også være arbejdsløs.

Der er også en pæn chance for, at han kun har færdiggjort grundskolen, og så har han muligvis også en indkomst, der ligger en pæn del lavere end gennemsnittet. Og ja, så er der naturligvis en øget risiko for, at han vil være dømt for overtrædelse af våbenloven eller lov om euforiserende stoffer. Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man kigger på kriterierne af regeringens nye udspil.

Velkommen, siger jeg bare.


Socialdemokratiets bondeoprør anno 2021 består af ildelugtende håndmadder og heksejagt på alt privat.


Hvis dét er solidaritet, så siger jeg pænt nej tak. Socialdemokratiet bryster sig af at være solidariske, og deres mantra er, at forskellene i vores samfund ikke skal være for store. Forskellene forsøgte man også at udligne i Sovjetunionen; der tog man privat ejendom og opdyrket land fra folk, og gjorde det til statslig ejendom. Det var som bekendt ikke gavnligt for produktionen af fødevarer.

Socialdemokratiets bondeoprør anno 2021 består af ildelugtende håndmadder og heksejagt på alt privat. Det går ud over de private daginstitutioner og friplejehjem og nu også ejere af private ejendomme. Men i stedet for at gøre det tarveligste til det ypperste, og trække alle ned mod den laveste fællesnævner, skal vi så ikke lade folk have deres ejendomme i fred? Eller lade ildsjæle drive fantastiske friplejehjem, hvor de gamle beboere er glade og tilfredse?

Der skal gøres op med de belastede boligområder. Det er jeg naturligvis ikke uenig i. Men løsningen bliver aldrig at placere folk i andre menneskers private ejendomme. Det må regeringen kunne gøre bedre.

Hvad med eksempelvis at få folk i arbejde? CEPOS har for nyligt udgivet en analyse, der viser, at børn af forældre med job bryder den sociale arv i langt højere grad, end børn af forældre på overførselsindkomst – også selvom der er tale om lavtlønsjobs. Men i stedet for at gøre det, der virker, sætter regeringen ydelserne for arbejdsløse indvandrere op og flytter dem ind i en privat ejendom ved siden af dig. Det er hverken visionært eller særlig langsigtet. Og en ting er sikkert; det bliver ikke med hjælp fra vores mandater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce