Annonce
Esbjerg

Velkommen tilbage i mørket

Biografchef Finn hansen glæder sig til igen at byde indenfor i Nordisk Film Biografer i Broen Shopping i Esbjerg. Fredag bliver dørene slået op. Arkivfoto: André Thorup
Fra fredag den 29. maj er det igen muligt at komme i biografen og se en god film i Nordisk Film Biografer i Broen i Esbjerg, men det bliver under lidt andre forhold, end biogæsterne er vant til.
Annonce

Esbjerg: Efter to en halv måneds tryk på pauseknappen gør biografchef Finn hansen klar til igen at trykke start i Nordisk Film Biografer Esbjerg i Broen.

Fredag byder han indenfor i mørket igen til gode film på det store lærred, men det bliver på grund af coronakrisen under lidt andre forhold.

- Er man sammen i en gruppe, et par eller en familie, kan man godt sidde sammen, men ellers bliver der afstand mellem folk i salene. Vi programsætterne filmene forskudt, så der ikke forsamles for mange mennesker i lobbyen på samme tid. Der vil være masser af håndsprit og handsker, og så har vi en vært placeret ude foran selve biografbygningen. Vedkommende vil guide gæsterne og svare på eventuelle spørgsmål om corona, smitterisiko og forholdsregler, siger Finn Hansen.

Der vil desuden være information om covid-19 på skilte og på filmlærredet, og i første omgang nøjes man med at have åbent torsdage, fredag og lørdage samt på helligdage.

- Vi tænker naturligvis sikkerhed frem for alt, men i bund og grund skal vi bare følge de samme retningslinjer, som gælder for caféer og restauranter, som har fået lov at åbne, og der har gæsterne allerede stiftet bekendtskab med forholdene, siger Finn Hansen.

Biografåbning

Nordisk Film Biografer Esbjerg Broen åbner igen fredag den 29. april.

Det bliver blandt andet med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og "Bombshell" med Charlize Theron på programmet.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp.

Biografgæster opfordres til at købe billetter på forhånd online for at undgå kødannelse og ventetid.

Annonce

Flow

Han vil ikke sætte beløb på, hvad en nedlukning på to en halv måned har kostet biografen i Broen, men han glæder sig - også set gennem de økonomiske briller - til at slå dørene op igen.

- Det er svært at forudsige, hvordan folk reagerer på genåbningen. Måske bliver der sort af mennesker, måske er folk stadig forsigtige og har ikke selv ret stor lyst til at være blandt andre mennesker, og måske bliver det en mellemting. Det er jeg spændt på at se. Vi gør i hvert fald alt for at gøre filmoplevelsen tryg for alle, og flow er et nøgleord, både før og efter selve filmen, så vi undgår store forsamlinger, siger Finn Hansen.

Han forudser et travlt efterår, hvis forholdene bliver normaliseret efter coronakrisen.

- Premieren på mange af de store blockbuster-film er blevet udskudt på grund af corona, så nu kommer de til at stå i kø i efteråret, men det er heldigvis et luksusproblem, siger biografchefen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce