Annonce
Tønder

Velux i Skærbæk - hvad nu?

Annonce

Læserbrev:  Lukningen efterlader en flot fabrik, nogle fine bygninger, nogle dygtige medarbejdere, og mange underleverandører i et vakuum. Mange medarbejdere har høj grad identificeret sig med SKB. Så hvad nu? Hvad kan man måske gøre?

Jeg har et forslag. Måske kun en umulig strøtanke? Men alligevel.

Jeg ved godt, at Velux ikke skylder arbejderne eller egnen noget, i hvert fald ikke noget økonomisk. Og dog - når man har været (er) en så dominerende arbejdsplads på egnen, har man alligevel en slags moralsk ansvar, som man i Velux måske burde overveje på følgende måde:

Den grønne omstilling af det danske samfund kommer også til Tønder Kommune. Indtil nu har vi i Tønder Kommune ikke taget det alt for alvorligt, men det må snart komme.

Jeg forestiller mig, at der dannes et selskab, med deltagelse af større og mindre lokale virksomheder, Tønder Kommune, andre store virksomheder, der bliver en del af den nye grønne fremtid (Danfoss, Grundfos, Vestas, Siemens, Nordlys, Ørsted, NatureEnergy, EON, HedeDanmark for blot at nævne nogle).

Selskabet (måske: Tønder Green Future A/S) køber grund og bygninger for et symbolsk beløb af Velux, der samtidig indskyder et tocifret millionbeløb i det nye selskab.

Selskabet kan så tilbyde iværksættere, idémagere, og andre tænksomme folk muligheden for at udtænke, udvikle, afprøve, prøveproducere nye energirigtige, klimavenlige, grønne løsninger gennem ansættelse på f.eks. et-års kontrakter.

Derved kan en del af den nuværende arbejdsstyrke fastholdes, og nye folk tiltrækkes.

Derved kan vi få Tønder Kommune på landkortet med en god historie, og således "brande" det sydvestlige Danmark, Esbjerg og Tønder Kommuner som Danmarks Energikommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce