Annonce
Varde

Veninde fortæller om Aamund

Godsejer Kirsten Rommelhoff Carstensen fortæller om sin veninde, forfatteren Jane Aamund, ved et foredrag på Varde Bibliotek 14. marts. Foto: PR

Varde: 29. januar sov forfatteren Jane Aamund stille ind. Hun blev 82 år.

Hun levede igennem 20 år med kræft, men trods sin sygdom formåede hun at skrive en lang række romaner, der blev meget populære i store dele af befolkningen.

Torsdag 14. marts kl. 19 afholder Varde Bibliotek en Bog Bar Special med fokus på Jane Aamunds liv og forfatterskab.

Godsejer Kirsten Rommelhoff Carstensen, der til daglig bestyrer Kabbel Hovedgård ved Lemvig, er på podiet. De to kvinder delte gennem mange år et tæt venskab.

Kirsten Carstensen fortæller historien om sit venskab med Jane Aamund - et venskab der begyndte over en omgang rødgrød med fløde.

Efter fortællingen vises filmen "Klinkevals" fra 1999, der bygger på Jane Aamunds roman fra 1989.

Den handler om hendes farmor, Juliane Jensen, og hendes liv i et fattigt og broget arbejdermiljø på Christianshavn i 1880'erne.

Arrangementet holdes i salonen på Varde Bibliotek torsdag 14. marts.

Husk tilmelding.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce