Annonce
Haderslev

Veninder på cafétur: - Det har vi trængt længe til!

Fra venstre veninderne Inge Brem og Anita Kroul nød deres græske burgermenu - hos Café Kridt på første genåbningsdag. De har savnet at kunne gå på café sammen. Foto: Dorthe Rasmussen
Onsdag genåbnede en del af Haderslevs restaurationer med både indendørs og udendørs servering. Der er dog flere steder, blandt andet i Haderslev bymidte, der af forskellige årsager har udskudt åbningen.

HADERSLEV: Onsdag var dagen, hvor landets spisesteder og værtshuse kunne genåbne for både indendørs og udendørs servering.
Hos Café Kridt på Gravene var alle udendørs stole og borde ledige, da avisens udsendte kom forbi.

Den kolde vind holdt impuls-kunderne væk, men indenfor i varmen var dagens første kunder ved at bestille mad.

Det var ikke brunch - men burgere og pomfritter, der var efterspørgsel på, selv om klokken var knap 11 om formiddagen.

Annonce

-  Da vi hørte, at de åbnede igen, skulle vi bare have bestilt bord med det samme. Det har vi trængt til længe. Vi har bestilt husets græske burger, for den er bare god, fortalte Inge Brem.

Hun havde inviteret veninden Anita Kroul med på café.

I døren stod et andet veninde-par, Camilla og Monica, fra Vojens og viste deres corona-pas til daglig leder Rasmus Refshauge Hansen.


Hvad vi skal have? Vi plejer at bestille burgere

Gæster på Café Kridt på første genåbningsdag


De havde bestilt bord til klokken 11, og de havde Monicas baby, Emil, med i autostolen.

- Hvad vi skal have? Vi plejer at bestille burgere, fortalte veninderne, begge  stadig med mund-bind på.

Plads til færre gæster

Caféens daglige leder Rasmus Refshauge  Hansen fortalte, at caféen har fjernet 12-15 pladser for at leve op til afstandskravene.

- Det koster selvfølgelig i omsætning for os.  Men vi er bare glade for at kunne åbne. Nu har vi haft helt lukket siden jul, og vi trænger bare til at komme i gang. Det er selvfølgelig træls, at man skal bestille bord indendørs. 60 procent af vores kunder er impuls-kunder, der kommer ind fra gaden af.  Men vi håndterer det, og der er ved at komme gang i bordbestillingerne  konstaterede  Rasmus Refshauge Hansen.

Han håber, at det lune forårsvejr vender tilbage i slutningen af ugen, så der også kan komme gang i den udendørs servering.

Annonce

Mest takeaway

I solen udenfor Xocolatl i Storegade havde de første gæster indfundet sig, og assistenterne Bolette Fabricius og Katja Lock havde travlt med at fylde op i caféens is- og kaffebar inden dagens frokost-rykind.

- Vi er jo meget et takeaway sted, for vi har jo ikke varm mad.  Folk kommer og henter is, smothies, bagels, kaffe og kage. Vi har åbent for, at man sidde indendørs,  men vi er ikke ligefrem blevet kimet ned af folk, der vil bestille bord endnu. Måske der kommer mere gang i bestillingerne hen på eftermiddagen, konstaterede Katja Lock.

Annonce

Venter med at åbne

Flere af byens restauratører og værtshuse har valgt at udskyde genåbningen af forskellige årsager.

I Haderslev Bymidte er indehaver Mogens Hoff i gang med at lave en ny udendørs træterrasse med plads til 70 siddende gæster.

- Vi når tidligst at åbne den 1. maj, fortæller han.

Også hos M.A.D. , der har fået nye ejere, er håndværkerne stadig i gang.
Det populære spisested bliver også dobbelt så stort, når det åbner igen.

Tribunen har meddelt på Facebook, at baren ikke kan åbne  under de nuværende restriktioner, og på Torvet hos Ras Gatro & Malt åbnes der i første omgang kun for udendørs servering. Restauranten er stadig under renovering.

I det hele taget er flere af byens restauratører blevet taget lidt på sengen af den fremrykkede genåbningsdato. Derfor bliver det først til maj, at de slår dørene op igen.

Rasmus Refshauge Hansen, daglig leder af Café Kridt på Gravene, havde glædet sig at åbne døren for café-gæsterne.- Nu trænger vi bare til at komme i gang og byde vores gæster velkommen tilbage, siger han. Foto: Dorthe Rasmussen
Mogens Hoff, indehaver af Bar de ville, i Haderslev Bymidte, regner tidligst med at åbne for servering igen den 1. maj. Han er i gang med at lave en ny udendørs træterrasse. foto: Dorthe Rasmussen
Den kolde vinde afholdt folk fra at sidde sig foran Café Kridt. Vil man sidde indendørs på en restauration, skal man bestille bord senest en halv time før og fremvise et coronapas. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce