Annonce
112

Venlige hunde-elskere snød ældre kvinde

Et venligt par var interesseret i hund og benyttede lejligheden til at liste hundeejerens nøgle op af lommeni. Arkivfoto: Michael Bager

haderslev: - Nej, hvor er det en sød hund, du har!

En kvinde i 70'erne faldt lørdag ved 15.30-tiden i snak med et fremmed par i sin opgang i Jernbanegade, da hun var på vej ud for at lufte sin hund.

Optaget af hunden bemærkede kvinden ikke, at parret samtidig benyttede lejligheden til at liste nøglen til hendes lejlighed op af lommen.

Venligheden var dog ren og skær afledning. For da kvinden kom hjem fra lufteturen, opdagede hun, at hun havde været udsat for nogle tricktyve. Med nøglen havde parret skaffet sig adgang til lejligheden, hvorfra de forsvandt med smykker og kontanter.

Kvinden har beskrevet manden som almindelig af bygning, af anden etnisk herkomst end dansk og med brunt hår. Han var på gerningstidspunktet iført en kasket sat omvendt på hovedet, sandfarvede shorts og en sort sweatshirt.

Kvinden var ligeledes almindelig af bygning og af anden etnisk herkomst end dansk. Hun talte dansk med accent og havde langt, lyst hår, der var sjusket og i fletninger. På gerningstidspunktet var hun iført en militærfarvet jakke.

Har nogen oplysninger om tricktyve-parret, kan de ringe til politiet på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce