Annonce
Trekantområdet

Venner til fest i teatret

Tre, der vil Fredericia Teater det bedste: Janne og Bjarne Skjoldborg fra Fredericia og Mette Samsø, der er mor til kunstneren Teit Samsø. Foto: Steen Højgaard
Fredericia Teater har en venneforening, og alle med interesse for teatret var lørdag inviteret til fest med mad og underholding i syv timer. Vi mødte et ægtepar fra Fredericia, der betgener sig som ivrige supportere.

Fredericia: Efter et arbejdsliv med salg af Ford-vogne fra forretninger i Fredericia og Middelfart er Janne og Bjarne Skjoldborg på en måde blevet ambassadører for Fredericia Teater.

- Vi har fulgt og set alle forestillinger i teatret, og så kom det med sommerfesten, som foreningen Vores Fredericia Teater inviterede til.

Sådan konstaterer Janne Skjoldborg, der står sammen sin mand og andre på gulvet i teatersalen i Prinsessegade.

Her blev der lørdag holdt fest med mad og optræden for alle med interesse i at støtte teatret.

- Og Janne og jeg er nogle rigtige supportere. Vi er i høj grad supportere og som sagt med til hver eneste forestilling, supplerer Bjarne Skjoldborg og smiler, mens han og andre nyder tyrkisk mad fra en buffet, der også var fyldt med små burgere af forskellig slags.

Maden var fra spisesteder i Urbania Street Food.

I et kvart århundrede forsynede Janne og Bjarne Skjoldborg kunder med Ford-vogne i Fredericia, og parret havde også forretning i Middelfart med i alt små 50 ansatte på værksteder, salgslokaler og andre steder.

Parret har hele tiden boet i Fredericia og er netop flyttet til én af de nye boliger nær Gl. Havn.

- Vi har udsigt til det sted, hvor det nye og større Fredericia Teater med plads til musical-akademiet forhåbentlig skal bygges. Det bliver en klar forbedring med plads til flere publikummer, og vi vil fortsat se hver eneste forestilling, fortæller parret, der nyder maden ved det høje receptionsbord.

Det andet par ved bordet har et helt særligt forhold til Fredericia Teater.

Vores teater

Foreningen "Vores Fredericia Teater" betegner sig som et kulturelt fællesskab.

Facebook: Vores Fredericia Teater

www.fredericiateater.dk

Teits forældre

Mette Samsø og Gert Clausen bor i Gl. Holeby på Lolland og er henholdsvis tidligere sagsbehandler i en a-kasse og tidligere institutionsleder, men de er også forældre til Teit Samsø (Clausen), der ligesom mange andre optræder ved sommerfesten.

Men Teit Samsø er aftenens hovednavn, han er tilknyttet Fredericia Teater og kendt fra Melodi Grand Prix og for roller i teatrets musicals som blandt andre Tommy Seebach.

- Jeg er netop blevet medlem af Vores Fredericia Teater, fortæller hans mor og smiler.

- Foreningen er en støtte for Fredericia Teater, og det er en god idé at bakke teatret op. Teatret er jo allerede en kæmpe succes, og det er værd at støtte og forsøge at fastholde den position, mener Mette Samsø.

Under maden underholdt Musicalakademiet, og der var afsat to timer til Teit Samsø, hvor han og orkestret gav en koncert med titlen "Teits Favoritter", inden musikken fra anlægget tog over.

Festen i thansen-salen på Fredericia Teater begyndte 16.30 og sluttede 23.30.

Annonce

Bag scenerne

Næsten 500 personer er medlem af Vores Fredericia Teater.

- Og det er personer i alle aldre. Alle, som er tilhænger af Fredericia Teater, kan blive medlem, og vi forsøger at favne alle aldre. Alle vores aktiviteter går ud på at være bag scenen både før og under forestillingerne.

Sådan fortæller Leni Sørensen, der er formand for Vores Fredericia Teater, om foreningen. Hun eksportchef i et firma og i øvrigt fra Brasilien.

- Vi arrangerer ture og forsøger at sætte os ind i, hvordan kunsten bliver til. Vi møder instruktører, skuespillere, sangere og alle andre, som er involveret i forestillingerne. Medlemmerne er en slags ambassadører for teatret og akademiet. Og vi er glade for, at begge åbner dørene for os.

Skiftende elever fra Musicalakademiet i Fredericia underholdt under spisningen i thansen-salen på Fredericia Teater. Foto: Steen Højgaard
Annonce
Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce