Annonce
Haderslev

Vennekredsen kræser om beboere og pårørende

Jens Peter Rasmussen er formand for Vennekredsen, som mandag holder hyggeeftermiddag for beboere og pårørende fra Bregnbjerglunden. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Beboere på Bregnbjerglunden og deres pårørende skal hygge, synge og spise masser af kage. Vennekredsen har inviteret dem til Tørning M

VOJENS: Vennekredsen skruer igen helt op for hyggen for beboere på Bregnbjerglunden i Vojens. Denne gang er det ikke kun beboerne, der skal hygge sig - de får mulighed for at hygge sig sammen med deres pårørende.

Mandag den 15. juli skal 77 beboere og pårørende til Tørning Mølle, hvor de i løbet af eftermiddagen skal hygge sig:

- Vi skal blandt andet have kringle og sønderjysk brødtorte. Det kommer selvfølgelig fra Agerskov Kro - der er ingen, der kan lave det som dem, siger Jens Peter Rasmussen, der er formand for Vennekredsen. Derudover så skal der også underholdning til. Det bliver Spilop fra Vamdrup, der kommer og sørger for det - og så må beboere og pårørende også gerne deltage i underholdningen:

- Spilop er 16 sangere - det bliver blandt andet sange, som man kan synge med på, afslører Jens Peter Rasmussen.

Arrangementet starter klokken 14 - og transporten til Tørning Mølle er der såmænd også

- Der er en to-tre busser, som kommer og kører dem til Tørning, lyder det fra Jens Peter Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce