Annonce
Indland

Venner: Dansk pokerspiller har indrømmet spionprogram

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En dansk pokerspiller er anklaget for at aflure andre spilleres kort i online poker gennem et spionprogram.

Tre vidner har i Københavns Byret onsdag forklaret, hvordan en nu bedrageritiltalt dansk professionel pokerspiller har indrømmet at have installeret et spionprogram på flere andre pokerspilleres computere.

De tre vidner - en mand og to kvinder - var gode venner med tiltalte, inden sagen begyndte i 2014.

Ifølge to af vidnerne, der har dannet par siden 2010, gik de tur med pokerspilleren ved søerne i København i juni i 2014, da han gik til bekendelse.

- Han fortæller, at han har installeret programmet for at se mine kort, sagde det mandlige vidne. Han er selv en prominent spiller i det professionelle pokermiljø.

Samme forklaring gav kæresten efterfølgende. De havde et par dage forinden gåturen opdaget, at et spionprogram var blevet installeret på mandens computer.

Det var et sammenfald af flere ting, der fik manden til at mistænke pokerspilleren for at stå bag.

Parret hev derefter fat i to andre venner - en tredje professionel pokerspiller og dennes daværende kone - inden de konfronterede tiltalte, for de håbede, at mistanken ikke var sand.

- Vi gjorde alt for, at det ikke kunne være rigtigt, forklarede kvinden i retten.

Den tidligere kone var også indkaldt som vidne i Københavns Byret onsdag.

Hun fortalte, at hun havde været venner med tiltalte i fem år, inden sagen begyndte at rulle i 2014.

Tiltalte havde endda været toastmaster til hendes og eksmandens bryllup.

- Han har jo sagt, at han er brudt ind i deres lejlighed og installeret programmet. Og at han har gjort det mod flere andre, sagde hun tydeligt berørt af sagen.

Hun kunne dog ikke huske præcis, hvornår pokerspilleren havde fortalt hende det.

Ifølge anklageskriftet brugte tiltalte gennem seks år spionprogrammet til at aflure kortene i online poker hos otte pokerspillere fra ind- og udland. På den måde skal han have vundet adskillige millioner kroner.

Det er kommet frem under retssagen, at anmelderne i en sideløbende civilsag kræver en erstatning på samlet 20 millioner kroner.

Den tiltalte pokerspiller nægter sig skyldig i at installere spionprogrammet.

Han erkender dog at have spillet mod flere af anmelderne fra profiler på forskellige pokersider, som anmelderne ikke vidste tilhørte tiltalte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce