Annonce
Haderslev

Venner sætter Bar de Ville til salg igen: De ville gerne, men det kniber med tiden

Fra venstre Bjarke Beck og Mogens Hoff håber at finde en køber, der vil gå all-in på at drive Bar de Ville. Selv har de måtte erkende, at deres tid ikke slår til. Foto: Dorthe Rasmussen
Bar de Ville i Haderslev Centrum skal have ny ejer. De to tilbageværende ejere Bjarke Beck og Mogens Hoff har sat stedet til salg. De er begge familiefædre og har jobs ved siden af, så enderne kan ikke nå sammen.

HADERSLEV: Der er kommet en seddel op på opslagstavlen hos Bar de Ville.

På sedlen forklarer de to tilbageværende ejere Bjarke Beck og Mogens Hoff, hvorfor de har sat baren til salg.

Flere gæster har allerede givet bud. De holder af stedet og den helt særlige atmosfære, som har været kendetegnede gennem alle de år, hvor det var Andy og Sussi French, der holdt fanen højt bag bardisken.

Da avisen er på besøg bliver Bjarke Beck råbt an af en stamkunde, som har fået en ekstra tår over tørsten.

Kunden fortæller, at han kender en milliardær i London, der er interesseret i at købe baren. Bjarne Beck trækker på smilebåndet.

- Vi har haft flere seriøse interesserede, som vi arbejder videre med, fortæller han.

To et halvt år er gået, siden Bjarke Beck købte baren sammen med tre af sine venner fra det lokale musikermiljø. De ville drive stedet videre i den samme ånd.

Siden er Per Horup og Kristian Hoff gået ud af forretningen.

Det seneste år har Bjarke Beck og Mogens Hoff drevet baren alene.

- Det var jo lidt en drøm, der smuldrede. Vi var fire. Nu er vi to tilbage. Men det er med god samvittighed, at vi siger farvel, for jeg synes, at vi har givet den gas, siger Bjarke Beck.

Ligesom Mogens Hoff har han et job ved siden af.

- Vi må bare indse, at med job, familie og børn, så når enderne ikke sammen. Det har været sjovt, og det er det stadig, så det er ikke glæden ved at drive stedet, der mangler. Det er et spørgsmål om, at vi også skal have det derhjemme til at hænge sammen, siger Bjarke Beck og Mogens Hoff.

De føler, at de har mødt meget forståelse fra stamkunderne for deres beslutning. For den er og bliver ikke let.

- Det er jo en livsstil at drive en bar, og jeg har da leget med tanken om at gå all-in, siger Bjarke Beck.

Som Mogens Hoff var han helt ny i restaurationsbranchen, inden han overtog Bar de Ville.

Men med de erfaringer, de har gjort sig, så må de bare sige, at de ikke har lyst til at arbejde 70 timer om ugen.

Der skal også være tid til et familieliv.

- Vi har haft fuld opbakning på hjemmefronten, så det her er udelukkede vores beslutning, siger Bjarke Beck og Mogens Hoff.

De håber at have solgt baren den 1. januar 2020.

Det er i hvert fald den dato, de har sat som udgangspunkt.

Hvad sker der, hvis I ikke får den solgt den 1. januar?

- Ja, så fortsætter vi med at have åbent, indtil der kommer en køber. Folk frygter jo, når man sælger sådant et sted, om en ny ejer vil drive stedet videre i den samme ånd. Det kan vi kun håbe på, for vi vil jo gerne et sted, hvor vi også kan se os som gæster i fremtiden, slutter Bjarke Beck og Mogens Hoff.

Annonce

Bar de Ville

Navnet Andy's hænger stadig ved Bar de Ville.

Andy og Sussie French nåede at være ejere af baren i 19 år, inden de gik på pension fra restaurations-branchen.

Mandagen den 3. juli 2017 gav parret faklen gav de videre til fire musikervenner fra lokalområdet: Bjarke Beck, Per Horup og brødrene Mogens og Kristian Hoff.

De fire nye ejere har stået i baren på skift aftner og i weekenderne, da de alle har arbejde ved siden af.

De seneste år har Bjarke Beck og Mogens Hoff drevet baren alene med hjælp fra ansatte.

De to ejere satte baren til salg for halvandet måned siden, og der har været flere seriøse købere.

Målet er, at baren har fået en ny ejer per 1. januar 2020.

Tiden som barejer har været sjov, synes Mogens Hoff og Bjarke Beck. Der er ingen dårlige følelser forbundet med beslutningen om at sige farvel. Foto: Dorthe Rasmussen
3. juli 2017 gav Andy French stafetten videre til fra venstre Per Horup, Mogens Hoff, Kristian Hoff og Bjarke Beck med datteren Vigga på armen. Nu er baren til salg til salg igen. Foto: Dorthe Rasmussen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce