x
Annonce
Esbjerg

Venner skal hjælpe udsatte familier

Kirsten Stage fra Mødrehjælpen, der også står bag "Den Rullende Kagemand" håber, at mindst ti familievenner vil melde sig. Arkivfoto: Orla Lund
Frivillige familievenner skal være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for udsatte familier i Esbjerg Kommune. Otte-ti familier står allerede klar og håber på at få hjælp.

Esbjerg Kommune: Når midlerne små, eller man står i en svær situation efter for eksempel skilsmisse, sygdom eller død, så kan det være svært at finde overskud i hverdagen.

Derfor vil Mødrehjælpens lokalafdeling i samarbejde med Familiens Hus starte et nyt projekt med titlen "Famileven" op.

- Det handler kort fortalt om at få en ekstra voksen ud i hjemmet hos den familie, der har brug for hjælp. Sammen med familievennen kan familien lave forskellige aktiviteter, snakke sammen, opbygge relationer med andre, og familievennen kan måske give en hånd med forskellige små praktiske opgaver, forklarer Kirsten Stage, der er formand for Mødrehjælpens lokalafdeling i Esbjerg.

Ifølge Kirsten Stage kører tiltaget allerede i Haderslev med pæn succes, og den succes håber hun også at kunne få stablet på benene i Esbjerg Kommune.

- Det kan være en rigtig stor hjælp med et par ekstra hænder i en svær hverdag, og det gælder sådan set både for børn og voksne, siger Kirsten Stage.

Tilbuddet henvender sig først og fremmest til familier med nyfødte eller mindre børn.

Annonce

Informationsmøde

Familieven er et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Familiens Hus.

Der er informationsmøde om projektet onsdag den 21. august mellem klokken 18 og 20.30 i Familiens Hus på Skolebakken 86.

Der finder endnu et informationsmøde om Familieven-projektet den 4. september samme sted.

Hvis der er frivillige familievenner nok, vil tilbuddet gælde i hele Esbjerg Kommune.

Venner klædes på

Hun fortæller, at der allerede står otte-ti familier klar til at få hjælp, når de frivillige venner forhåbentligt dukker op og melder sig på banen.

- Der er virkelig et behov for det, og nu holder vi to opstarts- og informationsmøder, så vi forhåbentligt kan komme i gang her i Esbjerg Kommune også. Aller er som udgangspunkt velkomne til at søge om at blive familieven. Vi ser gerne, at man har en socialfaglig baggrund, men det er bestemt ikke et krav. Det allervigtigste er, at man er engageret, har tiden og lysten til at gøre en positiv forskel, og at man er robust og stabil. Vi skal efterfølgende have matchet familier og venner, og så skal familievennerne klædes på. Det sker gennem en snak og en uddannelsesdag, hvor de vil blive forberedt på det, der venter dem ude hos familierne, fortæller Kirsten Stage.

Familien og den nye ven skal mødes to timer hver uge i en periode på fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce