Annonce
Esbjerg

Venner skal hjælpe udsatte familier

Kirsten Stage fra Mødrehjælpen, der også står bag "Den Rullende Kagemand" håber, at mindst ti familievenner vil melde sig. Arkivfoto: Orla Lund
Frivillige familievenner skal være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for udsatte familier i Esbjerg Kommune. Otte-ti familier står allerede klar og håber på at få hjælp.

Esbjerg Kommune: Når midlerne små, eller man står i en svær situation efter for eksempel skilsmisse, sygdom eller død, så kan det være svært at finde overskud i hverdagen.

Derfor vil Mødrehjælpens lokalafdeling i samarbejde med Familiens Hus starte et nyt projekt med titlen "Famileven" op.

- Det handler kort fortalt om at få en ekstra voksen ud i hjemmet hos den familie, der har brug for hjælp. Sammen med familievennen kan familien lave forskellige aktiviteter, snakke sammen, opbygge relationer med andre, og familievennen kan måske give en hånd med forskellige små praktiske opgaver, forklarer Kirsten Stage, der er formand for Mødrehjælpens lokalafdeling i Esbjerg.

Ifølge Kirsten Stage kører tiltaget allerede i Haderslev med pæn succes, og den succes håber hun også at kunne få stablet på benene i Esbjerg Kommune.

- Det kan være en rigtig stor hjælp med et par ekstra hænder i en svær hverdag, og det gælder sådan set både for børn og voksne, siger Kirsten Stage.

Tilbuddet henvender sig først og fremmest til familier med nyfødte eller mindre børn.

Annonce

Informationsmøde

Familieven er et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Familiens Hus.

Der er informationsmøde om projektet onsdag den 21. august mellem klokken 18 og 20.30 i Familiens Hus på Skolebakken 86.

Der finder endnu et informationsmøde om Familieven-projektet den 4. september samme sted.

Hvis der er frivillige familievenner nok, vil tilbuddet gælde i hele Esbjerg Kommune.

Venner klædes på

Hun fortæller, at der allerede står otte-ti familier klar til at få hjælp, når de frivillige venner forhåbentligt dukker op og melder sig på banen.

- Der er virkelig et behov for det, og nu holder vi to opstarts- og informationsmøder, så vi forhåbentligt kan komme i gang her i Esbjerg Kommune også. Aller er som udgangspunkt velkomne til at søge om at blive familieven. Vi ser gerne, at man har en socialfaglig baggrund, men det er bestemt ikke et krav. Det allervigtigste er, at man er engageret, har tiden og lysten til at gøre en positiv forskel, og at man er robust og stabil. Vi skal efterfølgende have matchet familier og venner, og så skal familievennerne klædes på. Det sker gennem en snak og en uddannelsesdag, hvor de vil blive forberedt på det, der venter dem ude hos familierne, fortæller Kirsten Stage.

Familien og den nye ven skal mødes to timer hver uge i en periode på fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce