Annonce
Esbjerg

Venstre åbner kattelem i sag om caféskib: Vi vil gerne have mere liv på havnen

Erik Nørreby (V) forslår ny placering af caféskibet Chimera og tror på, at der kan skabes flertal i byrådet for en placering 20 meter syd for den placering, som skibets ejere har ansøgt om at leje. Foto: Chresten Bergh
Venstres Erik Nørreby, magtfuld figur i byrådsflertallet på Fanø, vil med en ny tredje placering af caféskib bane vejen for en tilladelse til, at træskibet Chimera kan ligge 20 meter syd for Krogaarden. Han er også klar til at ændre lokalplan og give alkoholbevilling. Men alt er op til byrådsflertallet.

Fanø: Venstre vil godt være med til at ændre plangrundlaget, så der kan drives café fra træskibet Chimera ved kajen ved Langelinje i Nordby. Partiet vil også gerne godkende en placering 20 meter syd for skibsejernes ønskede placering.

- Her vil skibet ikke genere Krogaardens udsigt, mens stadig ligge tæt på det centrale bymiljø i Nordby og med udsigt til sælbankerne, siger Erik Nørreby (V).


Annonce

Det må være muligt om nødvendigt at skrælle en halv meter at havbunden dér. Ellers giver det ingen mening at have en havn,

Erik Nørreby (V), byrådspolitiker


Han mener ikke, at der vil være problemer med havdybden dér, og at der eventuelt kan oprenses til en havdybde, som caféskibet Chimera kan ligge på.

- Området ved Fanø Skibsfarts- & Dragtsamling er udlagt til museumsformål med plads til gamle træskibe, så det må være muligt om nødvendigt at skrælle en halv meter at havbunden dér. Ellers giver det ingen mening at have en havn, siger Erik Nørreby.

Hermed mener Venstremanden, at der er en politisk vej, som kan få sagen om caféskibet på ret kurs, når den kommer i byrådet mandag den 21. juni.

- Men for i år er løbet kørt. Det er rigtig træls, at sagen efter mødet mellem udvalgsformanden og ansøger ikke er sendt videre i det politiske system. Nu har vi spildt en hel vinter på ingen ting, siger Erik Nørreby.

Hertil er Christian Lorenzens kommentar:

- Det er ikke korrekt, at løbet er kørt for i år. Der findes 40 meter ved Langelinje, hvor Chimera på nuværende tidspunkt kan ligge. Men det har Erik og Venstre indtil nægtet dem i strid med kommuneplanen i øvrigt. Og så er det sådan, at hverken jeg eller forvaltningen kan sende noget som helst videre i det politiske system, før der foreligger skriftlige ansøgninger – f.eks. en bevillingsansøgning.

Lokalplan forældet

Sagen strandede undervejs i en politisk uenighed i ENT-udvalget, hvorefter sagen blev standset og sendt i byrådet.

Venstre, der er del af byrådets flertalsgruppe, mener, at lokalplanen fra 1998 for havneområdet i Nordby er forældet.

- Vi vil gerne have mere liv på havnen, så en ny lokalplan for de 400 meter kaj m.m. kan åbne for privat virksomhed på udvalgte strækninger, siger Erik Nørreby, der derefter ikke venter, at der vil være problemer med for, at ejerne af Chimera, Kurt og Kirsten Kirkegaard, som erfarne restaurationsfolk, der opfylder alle krav, kan få en bevilling til cafédrift med udskænkning på skibet.

- Den melding fra Erik er jeg glad for, siger Christian Lorenzen.

Erik Nørreby siger samtidig, at han  ikke har angrebet havnefogeden, som ENT-udvalgets formand, Christian Lorenzen, har udtalt.

- Jeg har ikke været tilfreds med udvalgsformandens behandling af sagen, og vi har ikke fået alle bilag i sagen, blandt andet mangler et notat stadig fra et møde mellem udvalgets formand Christian Lorenzen, kommunens embedsfolk og skibets ejere, siger han og mener, at det er formandens ansvar, at der findes et notat/referat, når han og forvaltningen holder møde med borgere.

- Jeg laver ikke sagsfremstillingerne, det gør forvaltningen. Jeg må ikke blande mig i sagsbehandlingen, det ved Erik Nørreby, det står i styrelsesloven. Ej heller er det mit ansvar at skrive referater fra møder på rådhuset, det fremgår også tydeligt af lovgivningen. Det er intet fordækt eller konspiratorisk foregået, siger Christian Lorenzen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce