Annonce
Esbjerg

Venstre Esbjerg i panik efter annoncebommert

Som det kan ses i øverste højre hjørne - anden sætning - står der, at annonceomslaget er betalt af Esbjerg Kommune. En fejl, der har hensat Venstre i panik.

Borgmesterpartiet Venstre må forsvare sig mod beskyldninger om misbrug af offentlige midler efter en bommert i et annonceomslag omkring Ugeavisen Esbjerg i denne uge.

Esbjerg Kommune: Hvis der er noget, der er gift for politikere, der vil genvælges, så er det beskyldninger om misbrug af offentlige midler.

Det ved man alt om i det nuværende borgmesterparti i Esbjerg Kommune, og derfor har det også hensat Venstre i panik, at Ugeavisen Esbjerg onsdag udkom med et annonceomslag på fire sider med borgmesterkandidat og viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på forsiden samt en præsentation af alle Venstres kandidater inde på siderne. Ved en fejl er annonceomslaget nemlig påført en tekst, hvor der står, at annonceomslaget er købt og betalt af Esbjerg Kommune.

Tirsdag og onsdag har partiet haft gang i brandslukningen og forsøgt at mane rygter om at køre valgkamp på kommunens regning til jorden. Ugeavisen Esbjerg har på egen hjemmeside samt Facebook gjort opmærksom på, at der er tale om en fejl, men der er en dyb bekymring i Venstre for, at det slet ikke er nok.

Annonce

Fejlen rettes


  • Ifølge administrerende direktør og redaktør af Ugeavisen Esbjerg, Erik Haldan, er der tale om en fejl, der beklageligvis ikke er blevet opfanget i korrektur-proceduren. Han siger samtidig, at fejlen rettes og sættes i sammen med en beklagelse på samme, fremtrædende plads i næste udgave af Ugeavisen Esbjerg.
  • Det er en erhvervsvirksomhed, der har betalt annonceomslaget om Venstre.

Giftigt

- Vi kunne stort set ikke være blevet beskyldt for noget, der er værre, så skaden kan ikke være større. Det er selvfølgelig ikke sandt, at Esbjerg Kommune har betalt for Venstres annoncer, men der vil uvægerligt være nogle, der tror det. Vi har forsøgt at komme så bredt ud med budskabet om fejlen, som vi overhovedet kan, og jeg har også skrevet til samtlige spidskandidater for partierne. Men det er klart, at vi står med et meget markant problem, siger Jesper Frost Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at han og Venstre er dybt bekymrede for, hvilken indflydelse det kan få på valget.

Når sagen især er giftig for Venstre, er det på grund af den fokus, der har været på tidligere regionsrådsformand, folketingsmedlem Carl Holst (V), og tidligere sager om misbrug af midler hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det er så alvorligt, som det kan være, så selvfølgelig er vi bekymrede oven på det her. Ugeavisen har ganske simpelt genbrugt en gammel tekst om, at annoncerne er købt af Esbjerg Kommune fra et tidligere annonceomslag, hvor kommunen oplyser borgerne om affaldshåndtering. Borgerne har en berettiget forventning om, at vi forvalter deres penge på bedst mulige og fornuftigste vis, og derfor er en mistanke om misbrug eller overforbrug af offentlige midler det værste, jeg kan forestille mig, vi kunne blive beskyldt for, siger Frost Rasmussen.

Fair play fra S

Socialdemokratiets Anders Kronborg, der ikke genopstiller til byrådet, men er folketingskandidat, er også fra adskillige sider blevet mødt med påstanden om, at Venstre kører valgkamp for offentlige midler.

- Naturligvis er det en regulær fejl i annonceteksten, men jeg har mødt en del, der troede på det, og det har jeg så forsøgt at mane i jorden hver gang. Der skal være fair play og ordentlighed, så selvfølgelig skal vi ikke forsøge at udnytte situationen ved at lade folk blive i den tro, at der bliver ført valgkamp for offentlige midler, siger Anders Kronborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce