Annonce
Esbjerg

Venstre Esbjerg i panik efter annoncebommert

Som det kan ses i øverste højre hjørne - anden sætning - står der, at annonceomslaget er betalt af Esbjerg Kommune. En fejl, der har hensat Venstre i panik.

Borgmesterpartiet Venstre må forsvare sig mod beskyldninger om misbrug af offentlige midler efter en bommert i et annonceomslag omkring Ugeavisen Esbjerg i denne uge.

Esbjerg Kommune: Hvis der er noget, der er gift for politikere, der vil genvælges, så er det beskyldninger om misbrug af offentlige midler.

Det ved man alt om i det nuværende borgmesterparti i Esbjerg Kommune, og derfor har det også hensat Venstre i panik, at Ugeavisen Esbjerg onsdag udkom med et annonceomslag på fire sider med borgmesterkandidat og viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) på forsiden samt en præsentation af alle Venstres kandidater inde på siderne. Ved en fejl er annonceomslaget nemlig påført en tekst, hvor der står, at annonceomslaget er købt og betalt af Esbjerg Kommune.

Tirsdag og onsdag har partiet haft gang i brandslukningen og forsøgt at mane rygter om at køre valgkamp på kommunens regning til jorden. Ugeavisen Esbjerg har på egen hjemmeside samt Facebook gjort opmærksom på, at der er tale om en fejl, men der er en dyb bekymring i Venstre for, at det slet ikke er nok.

Fejlen rettes


  • Ifølge administrerende direktør og redaktør af Ugeavisen Esbjerg, Erik Haldan, er der tale om en fejl, der beklageligvis ikke er blevet opfanget i korrektur-proceduren. Han siger samtidig, at fejlen rettes og sættes i sammen med en beklagelse på samme, fremtrædende plads i næste udgave af Ugeavisen Esbjerg.
  • Det er en erhvervsvirksomhed, der har betalt annonceomslaget om Venstre.

Giftigt

- Vi kunne stort set ikke være blevet beskyldt for noget, der er værre, så skaden kan ikke være større. Det er selvfølgelig ikke sandt, at Esbjerg Kommune har betalt for Venstres annoncer, men der vil uvægerligt være nogle, der tror det. Vi har forsøgt at komme så bredt ud med budskabet om fejlen, som vi overhovedet kan, og jeg har også skrevet til samtlige spidskandidater for partierne. Men det er klart, at vi står med et meget markant problem, siger Jesper Frost Rasmussen, der ikke lægger skjul på, at han og Venstre er dybt bekymrede for, hvilken indflydelse det kan få på valget.

Når sagen især er giftig for Venstre, er det på grund af den fokus, der har været på tidligere regionsrådsformand, folketingsmedlem Carl Holst (V), og tidligere sager om misbrug af midler hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det er så alvorligt, som det kan være, så selvfølgelig er vi bekymrede oven på det her. Ugeavisen har ganske simpelt genbrugt en gammel tekst om, at annoncerne er købt af Esbjerg Kommune fra et tidligere annonceomslag, hvor kommunen oplyser borgerne om affaldshåndtering. Borgerne har en berettiget forventning om, at vi forvalter deres penge på bedst mulige og fornuftigste vis, og derfor er en mistanke om misbrug eller overforbrug af offentlige midler det værste, jeg kan forestille mig, vi kunne blive beskyldt for, siger Frost Rasmussen.

Annonce

Fair play fra S

Socialdemokratiets Anders Kronborg, der ikke genopstiller til byrådet, men er folketingskandidat, er også fra adskillige sider blevet mødt med påstanden om, at Venstre kører valgkamp for offentlige midler.

- Naturligvis er det en regulær fejl i annonceteksten, men jeg har mødt en del, der troede på det, og det har jeg så forsøgt at mane i jorden hver gang. Der skal være fair play og ordentlighed, så selvfølgelig skal vi ikke forsøge at udnytte situationen ved at lade folk blive i den tro, at der bliver ført valgkamp for offentlige midler, siger Anders Kronborg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

John Madsen er død

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Tønder

Efter seks år er det slut: Restaurant Ros genåbner ikke i Tønder

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Esbjerg

Fanformand er chokeret over ny udvikling i EfB-ballade: - Kan ledelsen virkelig ikke se, at der er et problem?

Annonce