Annonce
Varde

Venstre får (næsten) hver anden stemme i Næsbjerg

Stemmeafgivningen er i fuld gang i Lerpøthallen i Varde onsdag eftermiddag . Foto: Chresten Bergh

Varde Kommune: Venstre er gået frem ved dette valg ved alle afstemningssteder i Varde Kommune bortset fra Billum og Blåvand.

Men det er interessant, at der stadig er nogle markante forskelle på, hvor populær Venstre er forskellige steder i Varde Kommune. Det er især i Helle-området, hvor landbruget står stærkt, at Venstre har fået et godt valg. I alle områder i den gamle Helle Kommune har Venstre fåetmindst 39,5 procent af stemmerne. I Næsbjerg har Venstre fået flest stemmer - hele 47,4 procent.

Anderledes er det i Varde by og i Oksbøl. I Varde får Venstre 29,8 procent, og i Oksbøl får partiet 28,2 procent. Flotte valg, men slet ikke så markant. I disse to byer står Socialdemokratiet til gengæld markant stærkere end i resten af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce