Annonce
Vejen

Venstre fik prygl for at tage æren for budget-indholdet

- Næppe var blækket tørt, før Venstre-politikere var ude for at tage æren for budgetindholdet, lød kritikken fra socialdemokraternes Jørgen Thøgersen. Arkivfoto: Søren Gylling
Nærmest over en bred kam slog flere partier og løsgængere i Vejen Byråd ring om deres fælles kritik af Venstres kampagne i medierne for at profilere sig på indhold, som i følge kritikerne ikke er groet i Venstres egen baghave.

Vejen: - Det var med forbløffelse, at vi kunne konstatere, at næsten før blækket var tørt på økonomiudvalgets forslag til et nyt budget, så var der en sværm af Venstre-medlemmer, som i medier fik skrevet, hvor kæmpestort et aftryk, Venstre har sat på forslaget. Vi ved ikke, om Venstre har fået ny pressechef, eller om det er det kommende valg af ny borgmesterkandidat, som er årsagen.

Sådan lød det fra formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Jørgen Thøgersen, ved førstebehandlingen af Vejen Kommunes budget tirsdag eftermiddag.

-Nu kræver det 14 stemmer at få et budget stemt igennem, og det har været kutyme, at man først efter vedtagelsen bryster sig af, hvem der har æren for hvad, tilføjede Jørgen Thøgersen, som glædede sig over, at det var lykkedes at afværge de rammebesparelser, der skulle udmøntes på social- og ældreområdet. Også flere penge på skoleområdet var Thøgersen tilfreds med.

Annonce

Uskreven tradition

Også den konservative leder, Frank Schmidt-Hansen, fulgte op med en længere kritik af Venstre:

- Jeg kan ikke mindes i min tid i politik, at V har været så ukonkrete. Jeg går ud fra, at de havde forberedt sig. Men det udtryk der blev efterladt var, at det var de ikke. Men hvorfor fortæller jeg det - og hvorfor skal Venstre hænges ud?

-Det skal det fordi, Venstre har overskredet en praksis eller en uskreven tradition i Vejen Kommune. Og det finder vi i den konservative gruppe særdeles upassende. Vi sigter til, at flere medlemmer af V-gruppen i læserbreve og opslag på sociale medier har været ude og fortælle, hvor store og markante V-aftryk, der er på budgettet. Og det inden vi har godkendt budgettet ved 1. behandlingen og videresendt det til 2. behandling. Det er forsøgt elegant indpakket, men det er bare ikke i orden - og langt fra den ordentlighed vi konservative gerne ser og selv står for at holde fast i.

Frank Schmidt-Hansen fulgte op: - Bevares, vi vil alle gerne have opmærksomhed og fortælle de gode historier. Men sagen er, at Venstre netop ikke var specielt konkrete. De kunne skele til andre partiers ønsker, inden de selv fremlagde noget. Tilpasset det, som der var mest enighed om - specielt mellem A og C, så kan man jo ikke bryste sig med, at det er markante V-aftryk, som er født i egen baghave. Det er skammeligt, især når man ikke anerkender samarbejdet med byrådets andre partier. Det er ikke særligt befordrende for et konstruktivt samarbejde.


Bevares, vi vil alle gerne have opmærksomhed og fortælle de gode historier. Men sagen er, at Venstre netop ikke var specielt konkrete.

Frank Schmidt-Hansen (K)


I forbindelse med debatten var også Anni Grimm (løsgænger) og Martin Boye fra Liberal Alliance inde på Venstre-politikeres skriverier.

Vagn Sørensen fra Venstre havde en anden opfattelse:

- Der er flere, der er ude efter Venstres synspunkter i medierne. Måske er der bare, fordi Venstre tidligere har været klassens flinke dreng. Budgetforslaget er tilgængeligt på kommunens hjemmeside, og denne gang er det måske Venstre, der har kommenteret først. Og så kan jeg ikke genkende Frank Schmidt-Hansens noget fordrejede billede tilbage fra budgetseminaret i Hovborg, lød det fra Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce