Annonce
Aabenraa

Venstre: Fjordskolen må selv betale ekstra flytteudgifter

I juni var der rejsegilde på ombygningen af den nye Fjordskolen i Kruså. Arkivfoto: Jan Sternkopf.

Beslutningen om at udskyde flytningen af Fjordskolen til sommeren 2019 koster rundt regnet halvanden million kroner i ekstraomkostninger. Venstre mener, at Fjordskolen selv skal betale.

Aabenraa: Det er ikke helt billigt at sidde med to huslejer - det gælder også for Fjordskolen, som skal flytte fra Aabenraa til Kruså, hvor den tidligere folkeskole er ved at blive bygget om til formålet.

Skolen i Kruså står klar til november, men et flertal i børne- og uddannelsesudvalget har tidligere besluttet, at flytningen først skal foregå næste sommer af hensyn til eleverne.

Det betyder en ekstra udgift på omkring 1,5 millioner kroner. Men udvalgets medlemmer er ikke enige om, hvem der skal betale.

Formand, Kirsten Nørgaard Christensen samt Eivind Underbjerg Hansen - begge fra Venstre - mener, at udgiften bør dækkes ind på Fjordskolens eget budget.

Det var de øvrige udvalgsmedlemmer dog ikke enige i. De vil i stedet prøve at finde de ekstra penge til Fjordskolen, når der i den kommende tid skal lægges budget for 2019.

- Det ville være et brud på vores økonomiske politik, hvis vi begyndte at give ekstra bevillinger til Fjordskolen. Vi har jo aftalt, at vi ikke giver tillægsbevillinger. Til gengæld her institutionerne lov til at have et merforbrug på fire procent. Vi mener, at den ekstra udgift derfor kan klares af skolen selv, forklarer Kirsten Nørgaard Christensen.

- Hvis kommunekassen skal dække udgiften, vil det jo i sidste ende gå ud over andre områder på kommunens budget, tilføjer hun.

Annonce

Dobbelt drift af bygninger

Fjordskolens elever flytter først til Kruså i august 2019, men skolen overtager det økonomiske ansvar for bygningen i Kruså allerede til november.Det giver ekstra udgifter til drift af både Kruså-bygningerne og bygningerne på Skolevænget og på Posekærvej i Aabenraa og til leje af pavilloner på Skolevænget.

Børne- og uddannelsesudvalget har vedtaget at overlade ansvaret for bygningerne i Aabenraa til Økonomiudvalget, så snart eleverne er flyttet til Kruså.

Kommunen har allerede en interesseret køber eller lejer til bygningerne på Skolevænget. Det er naboen UC Syd, der mangler plads i Campus Aabenraa.

Modstand

Resten af udvalget - det vil sige Rasmus Elkjær Larsen (K), Jens Bundgaard (EL), Povl Kylling Petersen (S), Erik Uldall Hansen (S) og Jane Thorgeirsson (DF) - vil dog ikke lade Fjordskolen selv stå med de ekstra udgifter.

- Det er jo ikke brud på nogen økonomiske regler, hvis vi finder pengene i forbindelse med budgetforhandlingerne, siger Povl Kylling Petersen, der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde pengene, når vi skal forhandle budget for 2019, må de i stedet findes på hele børne- og uddannelsesudvalgets budget, tilføjer han.

Formand og næstformand er ikke helt enige om, hvorvidt det overhovedet er realistisk, at Fjordskolen kan klare den ekstra økonomiske belastning via reglerne om, at fire procent af budgettet må overskrides i et enkelt år, hvis det bliver dækket ind det næste.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce