Annonce
Sønderborg

Venstre: Forældre skal have penge for SFO tilbage

Venstre i Sønderborg foreslår nu, at forældre skal have penge tilbage for SFO og klubber, som man ikke har kunnet benytte under nedlukningen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Efter kommunens regnskab for 2020 er blevet opgjort mener Venstre, at der er plads i budgettet til at betale forældre penge tilbage for klubber og SFO.

Sønderborg: Efter opgørelsen af Sønderborg Kommunes økonomi for 2020 med et mindre forbrug på 120,6 millioner kroner stiller Venstre nu et forslag.

Forældre skal have pengene for SFO og klubber tilbage, som har været ramt af nedlukningen. Det vil partiet have op på byrådsmødet den 24. marts.

- For rigtigt mange familier udgør betalingen til SFO og klub en væsentlig udgift hver måned. Og derfor skærer det desto mere i øjnene når kommunen nu kan lægge penge i kommunekassen med den ene hånd, mens den med den anden hånd opkræver forældrebetaling for SFO og Klub selv om tilbuddene er lukket og børnene sendt hjem til undervisning bag skærmen, siger Ellen Trane Nørby, MF og Venstres borgmesterkandidat i en pressemeddelelse.

Annonce

Det bakker Claus Klaris (V) formand for børn- og uddannelsesudvalget også op om.

- Med det store mindreforbrug på 120 millioner kroner som kommunen har haft som følge af færre udgifter under pandemien, er muligheden for tilbagebetaling til stede, siger han.

Tidligere drøftet og afvist

Venstre har tidligere fremsat ønske om tilbagebetaling af forældrebetaling i de kommunale skolefritidsordninger for januar 2021.

Emnet blev drøftet i februar på møde i børne- og uddannelsesudvalget, men der var ikke finansiering til at bringe ønsket til handling.


Der er mange familier, som er hårdt prøvet på grund af covid-19, mange har mistet deres arbejde, haft deres arbejdsplads tvangslukket eller som selvstændig mistet sit indtægtsgrundlag.

Claus Klaris (V), udvalgsformand


Men med mindreforbruget på de 120,6 millioner kroner, så kan det ikke længere være en forklaring mener Venstre, og derfor stiller de nu forslaget i byrådet.

- Der er mange familier, som er hårdt prøvet på grund af covid-19, mange har mistet deres arbejde, haft deres arbejdsplads tvangslukket eller som selvstændig mistet sit indtægtsgrundlag. Derfor skal kommunen ikke sende yderligere regninger for tilbud, der har været lukket ned,  slutter Claus Klaris, der håber, at et bredt flertal i byrådet vil bakke op om forslaget.

Annonce

Socialdemokraterne afviser

Der ser dog mere end svært ud, at skulle finde et flertal for forslaget. Socialdemokraterne afviser nemlig idéen.

- Jeg har fuld forståelse og sympati for at man gerne vil tilgodese de forældre, der har betalt for en plads i SFO under nedlukningen. Jeg undrer mig dog over timingen i Venstres forslag, da det bryder med den måde, vi arbejder på i byrådet. Vi har i udvalget drøftet forslaget ad flere omgange senest i februar. I den forbindelse kunne ingen i udvalget anvise, hvor vi skulle tage finansieringen fra - heller ikke Venstre, siger Jesper Smaling (S), næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

- Forudsætningerne har ikke ændret sig, selvom at regnskabet viser et overskud. Langt størstedelen af overskuddet foreslår Økonomiudvalget jo at overføre og give som tillægsbevilling i 2021. Det er midler afsat til indsatser, der ikke har kunnet gennemføres i 2020 pga. den særlige situation vedrørende covid-19. Venstre er en del af budgetforliget, og et forslag som dette, der medfører en udvidelse af vores samlede budget, bør behandles i budgetforligsgruppen, hvor alle forligsparter sidder med ved bordet. Det er den normale praksis, uddyber Jesper Smaling.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce