Annonce
Tønder

Venstre-forening scorer medlemmer på vindmølle-modstand

Formanden for Venstre i Løgumkloster og omegn, Peter Nielsen, Løgumgårde, kan glæde sig over medlemsfremgang forud for tirsdagens generalforsamling. Arkivfoto: André Thorup
De sidste par uger op til generalforsamlingen har Venstre i Løgumkloster og omegn fået over 20 nye medlemmer. Baggrunden er ifølge formandsskabet vælgerforeningens afvisning af store vindmøller på land.

LØGUMKLOSTER: Når Venstre i Løgumkloster og omegn holder sine årlige generalforsamlinger, plejer det at samle omkring 25 medlemmer. Sådan bliver det næppe i år.

- Jeg regner med, at vi bliver dobbelt så mange, siger formanden for den lokale vælgerforening, Peter Nielsen, Løgumgårde, forud for årsmødet, som der er indkaldt til tirsdag aften den 14. januar.

Baggrunden for den forventede interesse er ikke mindst en stærkt øget medlemstilgang inden for de seneste par dage.

- Vi har fået over 20 nye medlemmer. Så nu er vi omkring 75, siger Peter Nielsen.

Baggrunden for tilgangen skal ifølge ham primært ses i vælgerforeningens stålsatte holdning med hensyn til at undgå at placere store vindmøller på land.

- De hører hjemme ude på havet, eller et sted, hvor de ikke generer, lyder det fra formanden.

Annonce

Hvis vi skal stoppe store vindmøller på land, så er det alfa og omega, at Peter Nielsen bliver genvalgt som formand.

Peter Hattens, næstformand, Venstre for Løgumkloster og omegns

Opråb fra næstformanden

Venstre i Løgumkloster og omegn har ved flere lejligheder gjort opmærksom på foreningens modstand mod store møller. Det skete blandt andet med et markant høringssvar under høringsfasen til en ny kommuneplan.

- Venstre i Løgumkloster er ikke styret af den øvrige Venstre-gruppe eller andre. Vi har vores egne standpunkter, påpegede Peter Nielsen, da han tiltrådte som formand.

Senest opfordrede vælgerforeningens næstformand, Peter Hattens, i et lokalt anti vindmølle-netværk, til at melde sig ind i vælgerforeningen i Løgumkloster.

- Hvis vi skal stoppe store vindmøller på land, så er det alfa og omega, at Peter Nielsen bliver genvalgt som formand, skrev Peter Hattens.

Hans opfordring blev udsendt 3. januar, umiddelbart efter at nye planer om vindmølleprojekter poppede op i både Ballum, Visby og vest for Døstrup.

Intern ballade

Peter Nielsen blev formand for vælgerforeningen i Løgumkloster ved generalforsamlingen sidste år. Det skete efter den daværende formand, Pia Dyring Lassen, stort set uden forvarsel valgte at trække sig, for efterfølgende at blive medlem i Borgerlisten.

- Jeg er skiftet til Borgerlisten, fordi Borgerlisten vil mere for vores kommune end noget andet parti vil, sagde hun dengang.

Intern splid

Peter Nielsen overtog derefter formandsskabet i en forening, der i kølvandet på det seneste kommunalvalg i 2017 skabte en del overskrifter og var præget af interne uroligheder.

Først valgte Jens Møller, Løgumkloster, for rullende web-kamera i byrådssalen at melde sig ud af Venstre. Det skete, fordi han følte sig overset i den dengang netop overståede konstituering.

Senere kvittede bestyrelsesmedlem Mogens Nielsen sit medlemsskab, og i november bakkede foreningens byrådsmedlem Irene Holk Lund ud. Det skete efter mere end 25 års medlemsskab, og efter at hun var blevet truet med eksklusion.

Peter Nielsen sagde dengang og holder fortsat fast i, at Irene Holk Lund ikke ville samarbejde. Irene Holk Lund sagde, at hun ikke ville deltage i det, som hun kaldte "en urimelig hetz" mod borgmester Henrik Frandsen og "en yderst skadelig mistroiskhed" til den kommunale forvaltning.

Irene Holk Lund er i dag medlem af medlem i Venstre-vælgerforeningen i Højer. Hun er dermed udelukket fra at deltage i eller forklare sig på tirsdagens generalforsamling i Løgumkloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce