Annonce
Tønder

Venstre-forening scorer medlemmer på vindmølle-modstand

Formanden for Venstre i Løgumkloster og omegn, Peter Nielsen, Løgumgårde, kan glæde sig over medlemsfremgang forud for tirsdagens generalforsamling. Arkivfoto: André Thorup
De sidste par uger op til generalforsamlingen har Venstre i Løgumkloster og omegn fået over 20 nye medlemmer. Baggrunden er ifølge formandsskabet vælgerforeningens afvisning af store vindmøller på land.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Når Venstre i Løgumkloster og omegn holder sine årlige generalforsamlinger, plejer det at samle omkring 25 medlemmer. Sådan bliver det næppe i år.

- Jeg regner med, at vi bliver dobbelt så mange, siger formanden for den lokale vælgerforening, Peter Nielsen, Løgumgårde, forud for årsmødet, som der er indkaldt til tirsdag aften den 14. januar.

Baggrunden for den forventede interesse er ikke mindst en stærkt øget medlemstilgang inden for de seneste par dage.

- Vi har fået over 20 nye medlemmer. Så nu er vi omkring 75, siger Peter Nielsen.

Baggrunden for tilgangen skal ifølge ham primært ses i vælgerforeningens stålsatte holdning med hensyn til at undgå at placere store vindmøller på land.

- De hører hjemme ude på havet, eller et sted, hvor de ikke generer, lyder det fra formanden.

Hvis vi skal stoppe store vindmøller på land, så er det alfa og omega, at Peter Nielsen bliver genvalgt som formand.

Peter Hattens, næstformand, Venstre for Løgumkloster og omegns

Annonce

Opråb fra næstformanden

Venstre i Løgumkloster og omegn har ved flere lejligheder gjort opmærksom på foreningens modstand mod store møller. Det skete blandt andet med et markant høringssvar under høringsfasen til en ny kommuneplan.

- Venstre i Løgumkloster er ikke styret af den øvrige Venstre-gruppe eller andre. Vi har vores egne standpunkter, påpegede Peter Nielsen, da han tiltrådte som formand.

Senest opfordrede vælgerforeningens næstformand, Peter Hattens, i et lokalt anti vindmølle-netværk, til at melde sig ind i vælgerforeningen i Løgumkloster.

- Hvis vi skal stoppe store vindmøller på land, så er det alfa og omega, at Peter Nielsen bliver genvalgt som formand, skrev Peter Hattens.

Hans opfordring blev udsendt 3. januar, umiddelbart efter at nye planer om vindmølleprojekter poppede op i både Ballum, Visby og vest for Døstrup.

Annonce

Intern ballade

Peter Nielsen blev formand for vælgerforeningen i Løgumkloster ved generalforsamlingen sidste år. Det skete efter den daværende formand, Pia Dyring Lassen, stort set uden forvarsel valgte at trække sig, for efterfølgende at blive medlem i Borgerlisten.

- Jeg er skiftet til Borgerlisten, fordi Borgerlisten vil mere for vores kommune end noget andet parti vil, sagde hun dengang.

Annonce

Intern splid

Peter Nielsen overtog derefter formandsskabet i en forening, der i kølvandet på det seneste kommunalvalg i 2017 skabte en del overskrifter og var præget af interne uroligheder.

Først valgte Jens Møller, Løgumkloster, for rullende web-kamera i byrådssalen at melde sig ud af Venstre. Det skete, fordi han følte sig overset i den dengang netop overståede konstituering.

Senere kvittede bestyrelsesmedlem Mogens Nielsen sit medlemsskab, og i november bakkede foreningens byrådsmedlem Irene Holk Lund ud. Det skete efter mere end 25 års medlemsskab, og efter at hun var blevet truet med eksklusion.

Peter Nielsen sagde dengang og holder fortsat fast i, at Irene Holk Lund ikke ville samarbejde. Irene Holk Lund sagde, at hun ikke ville deltage i det, som hun kaldte "en urimelig hetz" mod borgmester Henrik Frandsen og "en yderst skadelig mistroiskhed" til den kommunale forvaltning.

Irene Holk Lund er i dag medlem af medlem i Venstre-vælgerforeningen i Højer. Hun er dermed udelukket fra at deltage i eller forklare sig på tirsdagens generalforsamling i Løgumkloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Esbjerg

Ribe Bryghus har åbnet for hanerne

Annonce