Annonce
Varde

Venstre-formand: Brug af penge i kampen om at blive spidskandidat kommer til at koste stemmer

Ole Hansen har været minkavler hele livet. Men hans favorit som Venstres spidskandidat var Line Berner, fordi han synes, hun har formået at samle hele Venstre-gruppen og få alle til at trække på samme hammel. Mads Sørensens valgkampagne skaber splittelse i gruppen, spår Ole Hansen. Foto: Yvonn Tittel
Ole Hansen, formand for Venstres vælgerforening Varde Sydvest, frygter at Mads Sørensens skaber mistillid blandt vælgerne. Og internt i Venstres byrådsgruppe.

Varde: Ole Hansen finder Mads Sørensens brug af sponsorpenge i sin kamp om at blive partiets borgmesterkandidat dybt amoralsk.

Ole Hansen er formand for den største af de 12 lokale vælgerforeninger i Venstre i Varde Kommune, den der omfatter Varde, Oksbøl og Alslev.

Ligesom seks andre lokalformænd, JydskeVestkysten har spurgt, fortæller Ole Hansen, at hans vælgerforening aldrig har brugt rabatordninger, og heller ikke kommer til at gøre det.

Annonce

- Det kan godt være, at det Mads Sørensen har gjort, ikke er ulovligt, men moralsk synes jeg, det er forkert. Jeg synes, det er dybt amoralsk og efterlader os andre med tanken om, hvad kan han så ikke finde på næste gang, spørger Ole Hansen.

Hvad bliver det næste?

Hvad synes du så om valget?

- Selve afholdelsen af valget er der ikke noget at udsætte på, men den måde at skaffe sig stemmer på, synes jeg er forkert. Og det er det samme med Peder Foldager, hvor hans kasserer køber medlemskab til 35 medarbejdere, for at de kan stemme på Foldager. Hvad kan det næste blive? Havde det nu været et stort firma med 500 medarbejdere, så kan man jo lige pludselig købe en borgmesterpost, og så siger man bagefter til borgmesteren, hvad man vil have til gengæld.

Frygter du, at det her giver bagslag?

- Det gør jeg da bestemt. Nogle vil da sige om Mads Sørensen, at han har vist ikke helt rent mel i posen. Sådan fungerer det jo.

Annonce

Det kommer til at koste stemmer

Siger du, at han skal trække sig?

- Det er op til ham selv. Man kan sige, at hvis han trækker sig, så skal der jo være et nyt valg. Det er hans egen moral, der skal bestemme, for jeg ved, det kommer til koste venstrestemmer.

- Det han har gjort, bryder tilliden i Venstre-gruppen i Varde byråd, og når du sidder i en gruppe i byrådet, skal du kunne stole på de andre. Det er ligesom med håndboldholdet i søndags. Hvis nogen dér havde kæmpet for sig selv, men ikke for holdet, så havde Danmark ikke vundet.

Sagen kort

Venstre valgte borgmesterkandidat sidste mandag.

Line Berner vandt de tre første runder, men tabte i spurten til Mads Sørensen.

Mads Sørensen vandt på egne plus Peder Foldagers stemmer, efter han gik ud i tredje runde. Peder Foldagers vælgerforening i Øse havde fået betalt 35 medlemskaber til medarbejdere på Skamstrup Maskinstation. Betalt af Torben Kamp, indehaver af maskinstationen og kasserer i venstreforeningen. Mads Sørensens vælgerforening havde fået hjælp af en sponsor, så nye medlemskaber blev solgt til 200 imod normalt 300 kroner.

JydskeVestkysten har ringet rundt til de 10 resterende Venstre-vælgerforeninger, for at høre om man bruger enten at betale for medlemmer, eller at give rabat på medlemskaber.

Svaret var et entydigt nej fra Preben Olsen, formand for Blaabjerg Venstre; Anders Helth Hansen, formand for Fåborg-Agerbæk Venstre; Carsten Mortensen, formand for Hodde-Tistrup Venstre; Knud R.H. Thomsen, formand for Janderup-Billum Venstre; Kristian Støjberg, formand for Skovlund Ansager Venstre og Peter Zilmer, formand for Ølgod Venstre.

Formand for Årre Venstre, Niels Bach, har heller ikke kendskab til at hans vælgerforening nogensinde har brugt rabatter. Han synes dog ikke situationen er sort-hvid, for rabatter findes så mange steder, også i Bilka for eksempel, og valg af borgmesterkandidat er en oplagt mulighed for at få potentielle nye medlemmer.

Det lykkedes ikke at komme igennem til formændene for Venstre-foreningerne i Starup og Næsbjerg.

- Dét jeg er bange for, er stemmerne fra Varde. I Varde by er borgerne ikke så faste i princippet om at stemme på en fra sognet. I Varde stemmer man udfra tillid. Og i den sammenhæng er det noget skidt, Mads Sørensen har lavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce